Mažųjų Joninės: paparčio žiedą tikrai pamatysite!

Vilniaus mokytojų namų kiemelis kviečia vilniečius į tradicines Mažųjų Jonines. Vieną vakarą jis virs jaukia, mišku ir gaivia laukų žaluma kvepiančia erdve.

Šventės svečius pasitiks tradiciniai Joninių atributai – stebulė, žolėmis apkaišyti vartai ir folkloro ansambliai su savo dainomis, šventinėmis apeigomis. Mažųjų Jonines su vaikais švęs jaunimo folkloro ansamblis "Srauna", menų mokyklėlės "Debesėliai" dalyviai, tradicinių šokių klubo muzikantai.

Nuo seno tikima, kad šią dieną itin daug magiškų galių slypi vandenyje. Senoliai Joninių, kitaip – Rasų, šventės išvakarėse arba anksti rytą prieš patekant saulei eidavo į upes ar ežerus maudytis – tikėta, kad taip įgyjama daugiau sveikatos. Mažųjų Joninėse maudynių siūloma nebus, tačiau ateinantys į kiemelį pro išpuoštus vartus bus apšlakstomi vandeniu. Rengėjai žada sugalvoti, kur mažieji galėtų plukdyti savuosius iš žolynų supintus vainikėlius.

Mažieji, pernai piešę ilgiausią Mažųjų Joninių vainiką, šiemet per visą renginį kurs bendrą piešinį – paparčio žiedą. Žinoma, šventė neapsieis be tikro paparčio žiedo paieškų. Kas ras jį, tam laimė šypsosis visus metus. Mažųjų Joninėse ypač laukiami varduvininkai – Jonukai, Janytės, Jonytės ir Rasytės, jie bus iškilmingai pasveikinti.


VIETA: Vilniaus mokytojų namų kiemelis, Vilniaus g. 39, Vilnius.

LAIKAS: birželio 18 d. 18 val.

KAINA: nemokamai.


Šiame straipsnyje: Joninės

NAUJAUSI KOMENTARAI

kamile

kamile portretas
Aš nesu dar mačiusi paparčio todel man ydomu kaip jis atrodo.
VISI KOMENTARAI 1

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių