M. Vitulskis pastatė savo žmoną Eriką į nepatogią padėtį

  • Teksto dydis:

Liepos 5-6 dienomis Lietuvoje vyks pasaulio vandens formulių F2 čempionatas. Jame varžysis 20 pilotų iš viso pasaulio. Akivaizdu, kad 200 km/val. greitį virš vandens ir stiprias apkrovas posūkiuose yra patyrę tikrai nedaugelis. Todėl dukart Europos vandens formulių F2 čempionas Edgaras Riabko pakvietė Lietuvos įžymybes paplaukioti kartu dviviete vandens formule.

Įveikta baimė tapo įsimintinu potyriu

Į Lietuvos motorlaivių akademiją išbandyti vandens formulių atvyko LRT vedėja Ugnė Siparė, atlikėjas Merūnas Vitulskis su žmona Erika, Indrė Kavaliauskaitė, prodiuseris Leon Somov, keliautojas Mantas Bertulis, Vygintas ir Kristina Kaikariai, lenktynininkas Benediktas Vanagas ir kiti.   Nepaisant to, kad vandens formulės ilgis siekia apie 6 metrus, piloto kabina yra gana ankšta. Įspūdį sustiprina ir siauras priekinis stiklas, kuriame dėl didelio greičio vaizdas pradeda lietis. Tuo tarpu ypatinga vandens formulės konstrukcija leidžia plaukti pilnu tempu net 180 laipsnių posūkyje. Todėl varžybų metų vandens formulių pilotai gali patirti ir 6G siekiančias apkrovas.

„Dieve, kaip gerai: aš gyva!“

Be jokios abejonės, E. Riabko susirinkusiųjų neplukdė varžybų tempu, tačiau įspūdžiams tai įtakos neturėjo. Vienas pirmųjų plaukęs M. Vitulskis prieš lipdamas į vandens formulę atviravo, kad ekstremalios pramogos jam itin patinka ir darytų tai dažniau. Tačiau nuo kranto stebėjusi, kaip vyras virš vandens skrieja milžinišku greičiu, E. Vitulskienė neslėpė susijaudinimo ir šiek tiek abejojo, ar pati išdrįs sėsti šalia Europos čempiono. Prie nerimo nuvaikymo neprisidėjo ir E. Riabko pokštas, jog prieš tai plaukęs Merūnas paprašė su žmona plaukti kuo greičiau, nes neva jai labai patinka greitis. Plaukimo metu emocijos liejosi laisvai ir kokpitą užpildė jaudulio kupini šūksniai. Įveikta baimė tapo įsimintinu potyriu, o laivui sustojus E. Vitulskienė sušuko „Dieve, kaip gerai: aš gyva!“

Apkrovas patyrė savo kūnu

Keliautojas M. Bertulis į vandens formulę lipo labai gerai nusiteikęs. Jis nusprendė viską nufilmuoti iš vidaus ir taip perteikti bent dalį patirtų emocijų. Idėja pavyko su kaupu, nes pavyko užfiksuoti, kokios apkrovos veikia F2 pilotus lenktynėse. Pirmo posūkio metu M. Bertulio telefonas tiesiog išskriejo iš rankų ir toliau filmavo tik vandens formulės grindis.

„Telefono jau nebeturiu, nes jis kažkur laive. Dar tik bandau suvokti, kas čia ką tik įvyko. Jausmas neįtikėtinas: plauki didžiuliu greičiu ir atrodo, kad tuoj trenksiesi į betoninę užtvanką, bet laivas pasisuka ir skrendam toliau“, – emocijomis po plaukimo dalijosi M. Bertulis.

Į pasaulio čempionatą – su šeima

Liepos 5-6 dienomis Kupiškio mariose vyksiančiame pasaulio vandens formulių F2 čempionate taip pat bus galima išbandyti tą pačia dvivietę vandens formulę. Be pasaulinio lygio sporto renginio, šiomis dienomis čia veiks dvi mugės – pramogų ir amatų – skirtos visai šeimai. Organizatoriai į renginį kviečia ir kemperių savininkus, nes pačiame pramogų sūkuryje bus atskira zona apsistoti su nameliais ant ratų.

Taip pat nemokamo renginio metu susirinkusiųjų laukia dviejų dienų muzikinė programa. Liepos 5 dieną scenoje pasirodys „Sisters on Wire“, grupės „3 Divos“ atlikėjos Rūta Ščiogolevaitė, Vaida Genytė ir Aistė Pilvelytė. Muzikos fiesta įsibėgės iškart po F2 pasaulio čempionato finalo. Liepos 6 dienos vakarą Kupiškio marių saloje koncertuos Justinas Jarutis, KaYra, Evita Cololo, projekto „Lietuvos balsas“ finalininkai kartu su Džiugu Joneikiu, projekto nugalėtoja Meidė Šlamaitė ir Milėja Stankevičiūtė. Kadangi antroji lenktynių diena sutampa su Mindaugo karūnavimo švente, kaip ir visoje Lietuvoje, 21 valandą čia bus giedamas šalies himnas. Giesmę atliks sentimentalieji „Broliai Kūjeliai“.

Neturintys galimybės atvykti į Kupiškį, vandens formulių F2 pasaulio čempionatą ir 20 greičiausių formulių galės stebėti tiesioginėje LRT televizijos transliacijoje liepos 5-6 dienomis, nuo 17 valandos.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

VSP

VSP portretas
Gal privertė pasijusti nepatogiai...O pastatė-tai ant galvos ar kaip.

Vitulski

Vitulski portretas
Eik dainuoti, ne tuo keliu eini

gerai

gerai portretas
kad i vandeni neigriuvo,o tai aplinkinius kaimus butu apseme
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių