LRT „Opus Ore“ – ekstravagantiškieji klaipėdiečiai „Royce“

  • Teksto dydis:

Spalio 24 dieną LRT „Opus Ore“ studijoje svečiuosis klaipėdiečiai „Royce“ – lietuviško elektroninio poproko atstovai, prieš pusmetį išleidę pirmąjį albumą „Black lights“.

2013-aisiais susibūrusi grupė „Royce” klausytojų dėmesį patraukė dvejus metus trukusio „Playing the Depeche“ projektu, nutiesusiu gaires ateities kūrybai ir suformavusiu šiandieninį grupės muzikos stilių.

Grupės siela ir variklis – tai ambicingasis grupės lyderis, vokalistas ir dainų kūrėjas Ilja Gun. „Jei nesieki savo svajonės, tada dirbsi kitų svajonėms“, – sako Ilja. Ilgai kūręs ir dešimtmetį dalyvavęs įvairiuose alternatyviuose projektuose, Ilja sako pajutęs, kad esama erdvė tapo per ankšta tobulėjimui. „Atsirado poreikis visiškai kitokiam kokybės pojūčiui. Supratau, kad atėjo laikas visas idėjas ir sukauptą muzikinę patirtį paversti į grupę „Royce“, – pasakoja grupės lyderis.

Grupės vaikinai  – vokalistas Ilja, būgnininkas Dainius Kažukauskas, bosistas Artur Mamin, klavišininkas Justas Katauskis ir gitaristas Karolis Žioltikovas – darbuojasi iš peties: „Privalai ne tik turėti, ką pasakyti, bet ir nusiteikti daug daug dirbti – taip gimė pirmas albumas „Black lights“ – sintezatorinė, mistinė precizika, aštrus ir tamsus charakteris, užburianti melodika, filosofinė mintis tekstuose, perteikta gotikiniu vokalu“.

Pasak vaikinų, jų kūrinių tekstai ryškūs filosofinėmis ir aiškiai suprantamomis prasmėmis, prasiveržiančiomis groteskiškais ir įmantriais, tačiau lengvai pajuntamais vaizdais. Per tamsų muzikinį skambesį pateikiama optimistinė žinutė, kurią gali išgirsti kiekvienas.

Koncertas bus filmuojamas ir tiesiogiai transliuojamas LRT Opus radijo bangomis, vėliau perkeliamas į televiziją ir internetą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių