„Lietuvos balso“ dalyvė: muzika padėjo surasti brolius

  • Teksto dydis:

Viena ryškiausių „Lietuvos balso“ dalyvių, savo pasirodymu aklosiose perklausose sužavėjusi mokytojus, o arenoje susirinkusius žiūrovus privertusi ploti atsistojus – Nombeko Augustė Khotseng.

Po dalyvės pasirodymo jos mokytojas Leonas Somovas nebeslėpė – jis savo finalistę jau turi ir per visas akląsias perklausas dar niekuomet nebuvo toks laimingas.

Šį sekmadienį, antrojoje nokautų etapo laidoje, Nombeko Augustė žiūrovus priblokšti žada ir dar kartą su L. Somovo jai paskirta daina. Mokytojas dalyvę skatins išjausti dainą ir įsigilinti į jos žodžius, tad Nombeko Augustė laidoje prisimins skaudžiausius  išgyvenimus – būdama labai maža, ji neteko tėčio, o vėliau mirė ir jos mama, tad merginą išaugino jos močiutė.

Skaudžiais prisiminimais pasidalinusi Nombeko Augustė nustebina savo istorija – vos prieš metus ji pirmą kartą užmezgė ryšį su savo broliais iš tėčio pusės. Pietų Afrikoje gyvenantiems broliams savo seserį susirasti pavyko būtent per muziką.

„Vieną dieną užėjusi į savo „Instagram“ paskyrą, pamačiau, kad esu pažymėta savo vaikystės nuotraukoje. Pastebėjau, kad žmogaus, pažymėjusio mane, pavardė taip pat Khotseng. Parašiau jam ir po kelių žinučių išsiaiškinom, kad čia ne pokštas, kad viskas tikra. Vėliau brolis papasakojo, kad pamatė mane dainuojančią „Youtube“ vaizdo įraše“, – neįtikėtina istorija dalinasi Nombeko Augustė.

Vėl atkūrusi ryšį su Mmuso sužinojau, kad turiu dar vieną brolį Stefane.

Mergina pasakoja, jog iki tos žinutės ji žinojusi tik apie vieną, vyresnįjį brolį, gyvenusį Pietų Afrikos Respublikoje ir tik vėliau sužinojo, jog turi dar vieną.

„Žinojau tik apie vieną brolį, vardu Mmuso. Mūsų mamos susirašinėjo el. paštu. O po mamos mirties neturėjau jokių išlikusių kontaktų, tik brolio vidurinės mokyklos nuotrauką. Vėl atkūrusi ryšį su Mmuso sužinojau, kad turiu dar vieną brolį Stefane“, – atvirai pasakoja dalyvė.

Nombeko Augustė pasakoja bandžiusi pati ieškoti giminių iš tėčio pusės, internete ieškodama žmonių tokia pačia pavarde, bandydama atrasti kokius nors likusius užrašus visose užrašų knygelėse, tačiau nieko neradusi, prarado viltį ir bandė pamiršti, jog dalis giminių kažkur egzistuoja.

„Pirmieji pokalbiai vyko „Instagrame“. Vėliau pradėjom šnekėtis balso žinutėmis, kalbėtis telefonu. Vyresnis brolis Brolis Mmuso gyvena Pietų Afrikoje. Dvidešimt šešerių brolis Stefane gyvena JAV, Vašingtone. Susitikti kol kas neteko. Žinoma, planuose Pietų Afrika yra. Tik dar daug nežinomybės, gal iki galo neapsipratusi su ta mintimi, kad vis gi šeima, nors tiek laiko nebendravom“, – pasakoja dalyvė, išduodama, jog nors šiuo metu ryšys su broliais ir silpnesnis, ji viliasi greitu metu su jais susipažinti gyvai.

Įspūdingas ir jautrus, antrą kartą mokytojus sužavėjęs Nombeko Augustės pasirodymas nokautų scenoje – jau šį sekmadienį 19. 30 per LNK.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių