- Kauno.diena.lt inf.
- Teksto dydis:
- Spausdinti
Pasitinkant Lietuvos Valstybės atkūrimo dieną, talentingoji konditerijos meistrė Dovilė Valentienė iškovojo aukso medalį pasaulio kulinarijos olimpiadoje „IKA Culinary Olympics 2020“, Štutgarte, individualioje „Pastry ART“ rungtyje.
Šiais metais komandinėse ir individualiose rungtyse varžėsi 2000 virtuozų iš daugiau nei 60 pasaulio šalių.
„Pastry ART“ rungtyje kovojo apie 200 konditerijos meistrų, kurie turėjo paruošti keturis skirtingus desertus ir keturių rūšių mini pyragaičius (petit-fours 6-14 g) šešiems asmenims.
Virtuozė pasitelkusi išradingumą, kūrybiškumą, spalvas, atskleidė desertuose Lietuvos gamtą ir jos grožį: pakrantę, mišką, sodą, žydėjimą. Konditerinio meno rungtis pareikalavo kelių mėnesių įdirbio, kūrybiškumo, kantrybės, juvelyrinio kruopštumo, paskutinių dviejų parų praleistų be miego.
Vasario 16-ąją virtuvės meistras Jaroslav Orševski iškovojo sidabro medalį „Culinary ART“ individualioje kategorijoje, kurioje rungėsi virš 200 kulinarijos meistrų pristatydami penkių patiekalų valgiaraštį ir keturių rūšių mini užkandžius šešiems asmenims.
Jaroslavo pasiūlytas kulinarinio meno rungties valgiaraštis: vegetariškas užkandis su žirniais ožkos sūriu ir medumi; grill svogūnų, grybų ir beržų sulos sultinys su putpelės kiaušiniu; menkė, menkės putėsiai su šukutėmis ir midijų padažu bei daržovėmis; ėriena su patarška, kepenėlių balandėlis, baltų smidrų kremas ir porto padažu; baltojo šokolado pate choux su avietiniu pyragaičiu ir baziliko ledais. Keturių rūšių užkandukai šešiems asmenims: putpelė su elniena ir trumais; lašiša su spraginta bolivine balanda; japoniškas omletas su degintais kopūstais ir grill paprika; vyšnia su balzamo acte troškintais svogūnais ir juoduoju šokoladu.
Individualiose rungtyse vertinama buvo tiksli gamybos technika, profesionalus paruošimas, ingredientų suderinamumas, inovatyvus pristatymas ir pateikimas.
Pasaulio kulinarijos olimpinės žaidynės yra seniausios, didžiausios ir įvairiapusiškiausios tarptautinės kulinarinio meno varžybos, kuriose kuriamos naujausios gastronomijos tendencijos jau 120 metų. Kas ketveri metai iš viso pasaulio šalių susirungia talentingiausi, kūrybiškiausi, neskaičiuojantys darbo valandų meistrai.
NAUJAUSI KOMENTARAI
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
-
J. Statkevičiaus sėkmės paslaptys: į kolekcijos pristatymą Paryžiuje vežėsi švęstą vandenį9
Vienas garsiausių Lietuvos dizainerių Juozas Statkevičius dar ne taip seniai pribloškė savo gerbėjus surengęs naujosios kolekcijos pristatymą Paryžiuje, o vėliau jį pakartodamas ir Vilniuje. TV3 laidoje „Pasaulis pagal moteris“ ži...
-
U. Siparės namuose jau sužibo įspūdinga eglė: nuo šiol mane vadina Kalėdų ambasadore10
„Didelio netikėtumo čia nėra – pas mane visada Kalėdos atkeliauja anksti“, – juokėsi jau šventiškai namus pasipuošusi televizijos laidų vedėja, naujoji LNK projekto „Kaukės“ detektyvė Ugnė Sipa...
-
Kam važiuoti į Laplandiją, jei turime Palangą?!3
Nuo jaukių vakarienių, pramogų šeimai iki energingų renginių ir fejerverkų – šventiniu laikotarpiu Palanga stengiasi patenkinti kiekvieno poreikius. Šiųmetis švenčių laukimas mylimiausiame kurorte prie jūros bus pers...
-
E. Dragūnas prisiminė skandalą sukėlusią frazę: man neleido nei pasisakyti, nei pasiaiškinti
2022 metais prasidėjus karui Ukrainoje, grupės „SEL“ lyderis Egidijus Dragūnas socialiniuose tinkluose pareiškė, jog šis žmonių gyvybes pasiglemžiantis reiškinys – „natūralus planetos išvalymas“...
-
A. Švilpauskas ir A. Oleinik atliko DNR tyrimą: norėjo įsitikinti, ar ne broliai2
Lietuvos muzikos padangėje: naujas duetas, kokio muzikos mylėtojai jau seniai nematė ir negirdėjo! Du žinomi atlikėjai: Arnas Švilpauskas ir Anatolijus Oleinik suvienijo jėgas pasivadindami „NeBroliais“, dueto gimimui pasirinkdami tra...
-
Šveicarai balsuos dėl finansavimo 2025-ųjų „Eurovizijai“2
Bazelio rinkėjai sekmadienį spręs, ar galima išleisti dešimtis milijonų eurų viešųjų lėšų 2025-ųjų „Eurovizijos“ dainų konkursui organizuoti – oponentai šią galimybę vadina viešųjų i&s...
-
L. Suodaitis: maisto išmetimas man yra didelė nepagarba gamtai ir įdėtam darbui6
Žinomas verslininkas, LNK projekto „Kaukės“ penktojo sezono komisijos narys Laurynas Suodaitis neslepia – kulinarija yra jo aistra, tačiau maisto švaistymo problema jam kelia ne tik nerimą, bet ir daugybę klausimų. Kodėl pasauli...
-
Ragina naujai atrasti žiemišką Lietuvą
VšĮ „Keliauk Lietuvoje“ ragina keisti požiūrį į lietuvišką žiemą ir šaltąjį metų laiką skirti atradimams ir pažinčiai su dar neišbandytomis pramogomis. Siekdama paskatinti lietuvius keliauti po šal...
-
Naujas muzikinis projektas „Dovanota“ pristato pirmąjį savo kūrinį „Viena daina“1
„Dovanota“ – naujas projektas, įkvėptas sintezatorių skambesių bei šokių muzikos ir disco energijos. Jį įkūrė du Lietuvos naktinio gyvenimo scenos entuziastai: Ramūnas Tamošauskas (UraganiuS) ir Žilvinas Juodis (DJ Bl...
-
Šveicarijos regionas balsuos dėl išlaidų „šventvagiškai“ 2025 m. „Eurovizijai“3
Bazelio rinkėjai sekmadienį spręs, ar išleisti dešimtis milijonų dolerių 2025 metų „Eurovizijos“ dainų konkursui surengti, oponentai smerkia viešųjų lėšų „švaistymą“ nepadoriam muzikos reng...