Kino legenda Mirren BAFTA apdovanojimą gavo iš „vaikaičio“ Williamo

  • Teksto dydis:

Britų kino karalienė Helen Mirren (Helen Miren), sekmadienį per iškilmingą ceremoniją Londone iš princo Williamo (Viljamo) rankų atsiimdama garbingiausią BAFTA apdovanojimą, dėkojo savo buvusiai mokytojai.

Britų kino ir televizijos meno akademijos (BAFTA) apdovanojimą už gyvenimo pasiekimus H.Mirren, kuri per 50 metų trunkančią savo karjerą ir teatre, ir kine yra vaidinusi karalienę Elizabeth II (Elzbietą II), visai deramai įteikė monarchės vaikaitis.

Tamsiai mėlyna suknele su šifono rankovėmis pasipuošusi H.Mirren apdovanojimą atsiėmė ceremonijos pabaigoje ir papasakojo svečiams, - tarp kurių buvo Bradas Pittas (Bradas Pitas), Angelina Jolie (Andželina Džoli), Tomas Hanksas (Tomas Henksas) ir Leonardo DiCaprio (Leonardas DiKaprijas), - apie neseniai mirusios mokytojos Alys Welding (Elis Velding) padarytą įtaką.

Pasak jos, A.Welding „buvo vienintelis žmogus“, kuris drąsino ją būti aktore. Tada H.Mirren pacitavo iš Williamo Shakespeare'o (Viljamo Šekspyro) „Audros“ (The Tempest): „Mes patys juk esam iš sapnų, ir mūsų menką būtį galop apsiaučia miegas.“

„Mano menką būtį apsiaučia šis apdovanojimas, tikrai labai jums ačiū“, - pridūrė „Oskaro“ laureatė.

Pagerbdamas jos ankstesnius karalienės vaidmenis, Williamas, įteikdamas jai apdovanojimą, pavadino H.Mirren „ypač talentinga britų aktore“, kurią jis „turbūt turėtų vadinti senele“.

Vėliau 68 metų H.Mirren užkulisiuose sakė, kad Williamas buvo „žavingas“.

Tarp ankstesnių garbingiausio BAFTA apdovanojimo laureatų yra „Gerų vyrukų“ (Goodfellas) režisierius Martinas Scorsese (Martinas Skorsezė) ir britų siaubo filmų legenda Christopheris Lee (Kristoferis Li).

BAFTA pirmininkas Johnas Willisas (Džonas Vilisas) pavadino H.Mirren „viena ryškiausių savo kartos aktorių“.

„Damos Helen neįtikimai sėkminga karjera liudija apie ryžtą, atsidavimą ir įgūdžius, kuriuos ji skiria kiekvienam savo vaidmenų“, - pridūrė jis.

H.Mirren savo „Oskarą“ pelnė už Elzbietos II vaidmenį 2006 metų juostoje „Karalienė“ (The Queen), be to, yra gavusi keturis BAFTA, tris „Auksinius gaublius“ ir keturis „Emmy“.

Karalienė, pripažindama H.Mirren nuopelnus menui, 2003 metais paaukštino ją į damas.


Šiame straipsnyje: BAFTAŽvaigždėsapdovanojimai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių