E. Dragūnas vėl prisišnekėjo: po pasisakymų apie karą Ukrainoje iš grupės SEL traukiasi nariai

  • Teksto dydis:

Ukrainai bandant atsilaikyti prieš Rusijos agresiją, o žmonėms vienijantis į palaikymo akcijas ir gelbėjant ukrainiečiams, atlikėjas Egidijus Dragūnas-SEL išdėstė nuomonę apie konfliktinę situaciją. Jo žodžiai sulaukė pasipiktinimo. 

„Daug žmonių, žinai, klausia mano nuomonės, ką aš manau apie viską ir kodėl tyliu, kodėl nieko nepasakau. Mano nuomonė yra tokia: yra žmonės, kurie sukuria ginklą, yra žmonės, kurie paliečia ginklą, yra žmonės, kurie gali šaut į žvėrį, ir yra žmonės, kurie gali šaut į žmogų. Tai va tie, kurie ten sėdi ir šaudosi, tai vyksta natūralus planetos išvalymas. Tegu jie ten b**t šaudosi, aš už taiką ir geriu alų“, – vaizdo įraše sakė atlikėjas.

Vaizdo įrašas vėliau buvo pašalintas.

Šie žodžiai nepaliko abejingų – kritikos negailėjo ir TV laidų vedėja, nuomonės formuotoja Indrė Stonkuvienė, dainininkas Justinas Jarutis.

 Vaizdo įrašas, kuriuo „Facebook“ pasidalijo I. Stonkuvienė.

„Negaliu susilaikyti dėl šio žmogaus, visų pirma kaip mama, kaip žmogus, kuriam rūpi, kad nevyktų karas! Žūsta žmonės! Vaikai! Vyrai! Klausyti šio žmogaus vėpliojimų (ir nebejuokinga), gąsdina žmonių neadekvatumas. Sėdi sau, kelia taurę jis ir dar pasisako tokius š... – tikrai??? Natūralus planetos išvalymas? Aš už tai, kad šis žmogus nesurinktų arenų“, – pasidalindama vaizdo įrašu rašė I. Stonkuvienė.

Nuomonės formuotoja I. Mackevičienė socialinėje erdvėje tai pat ragino žmones atsirinkti, į kurių atlikėjų koncertus jie eina. „Lietuva, aš linkiu nepamiršti šitų jo žodžių, kai jis pardavinės bilietus į koncertus“, – rašė ji.

Vėlesniame įraše E. Dragūnas teigė, kad jam parašė žinutę buvęs jo vadybininkas Martynas Tyla, sakė, kad nesikištų. Atlikėjas negailėjo keiksmažodžių J. Jaručiui.

Tai va tie, kurie ten sėdi ir šaudosi, tai vyksta natūralus planetos išvalymas.

„Jaruti, py**** tu. Aš atvažiuosiu ir tave per š**** at****“, – plūdosi Selas. Jis aiškino, kad Ukrainai paaukojo 50 tūkstančių eurų.

Į E. Dragūno žodžius sureagavo ir grupės SEL nariai.

„Po vakarykščių vadovo pasisakymų ir filmuotų vaizdo įrašų, mes – muzikantai: Kasparas Meginis, Julius Valancauskas, Jonas Butvydas, Viktoras Woop, Mindaugas Balčiūnas, Romas Rainys, Silvija Pankūnaitė-Micutė oficialiai pareiškiame, jog daugiau nebūsime grupės SEL dalimi. Pabrėžiame, kad visi iki vieno stipriai nepritariame Egidijaus komentarams (bei visiškai esam prieš kolegų atlikėjų žeminimą). Tiek būtų šiuo klausimu. #СлаваУкраїні“, –  feisbuke rašė Kasparas Meginis.

„Facebook“ įrašas.

Visas reportažas – LNK vaizdo įraše:

Pats atlikėjas vėliau bandė švelninti situaciją, tą darė ir pirmadienio rytą. „Mieli tikri žmonės! Aš esu šoke nuo to, kas vyksta jau eilę dienų. Aš myliu Ukrainą, mano daug draugų šią minutę ten. Aš toks pats kaip ir jūs – Dievas mato, kaip aš išgyvenu. Aš išgyvenu už mus visus. Aš išgyvenu už Lietuvą kaip ir jūs visi. Tai, kas vyksta, yra tragedija“, – socialiniuose tinkluose skelbė atlikėjas. 

„Instagram“ įrašas.

Jis teigė sulaukiantis daug piktų žinučių ir tikino, kad pabus „sugertuku, kad tik žmonių širdyse būtų mažiau pykčio.“

„Ir pabaigai – mano žinutės prasmė: yra žmonės, kurie kuria ginklus, – aš jų nemėgstu, yra žmonės, kurie liečia ginklus, – aš jais nepasitikiu. Yra žmonių, kurie gali šauti į gyvūną, – aš niekad nesuvokiau šio poelgio. Ir yra žmonių, kurie gali šauti į kitą žmogų, – tai antžmogiška. Aš – nė vienas iš šių personažų“, – teigė E. Dragūnas.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių