Kas tas „Tėvų darželis“ per TV3?

"Tėvai auga kartu su vaikais: vaikai – savo darželiuose, o tėvai – tėvų darželiuose, su visais savo klausimais", – tiki dviejų sūnų tėvas, renginių, radijo ir televizijos laidų vedėjas Žygis Stakėnas. Jis kartu su žmona Dovile veda naują TV3 televizijos laidą "Tėvų darželis".

Šeimos patirtis

Ž.Stakėnas žada, kad laida "Tėvų darželis" skirsis nuo kitų apie vaikų auginimą ir auklėjimą kuriamų laidų.

"Pirmiausiai dėl to, kad jos vedėjai bus iš tikros šeimos – vyras ir žmona, o ne dirbtinai suporuoti žmonės. Kalbėsime per savo šeimos patirties prizmę, kadangi turime jau didelius sūnus – 14-os ir 10-ies metų amžiaus. Tikrai praėjome daug etapų, susidūrėme ir sprendėme daug problemų, ieškojome atsakymų į iškylančius klausimus, su kuriais susiduria visi tėvai. Nebus standartinio kalbėjimo studijoje, nebus išmoktų tekstų ir panašių dalykų. Remsimės savo šeimos patirtimi", – sako jis.

Į pagalbą laidos vedėjai pasitelks įvairių sričių ekspertus ir specialistus. "Kiekviena laida turės savo temą – bandysime visomis jos potemėmis išanalizuoti ir pateikti įvairiausių nuomonių, kad žmogus turėtų galimybę pasirinkti, kas jam tinka, o kas ne", – priduria Ž.Stakėnas.

Prie "Tėvų darželio" prisijungs ir atsakymų į iškylančius klausimus ieškos ir kitos šeimos, kurios taps laidos herojais. Gali būti, kad eteryje kartais išvysime ir Stakėnų atžalas.

Augant vaikams – auga tėvai

"Tėvų darželis" yra simboliškas pavadinimas, nes tėvai auga kartu su vaikais: vaikai – savo darželiuose, o tėvai – tėvų darželiuose, su visais savo klausimais", – šypsosi Ž.Stakėnas.

Nebus standartinio kalbėjimo studijoje, nebus išmoktų tekstų ir panašių dalykų. Remsimės savo šeimos patirtimi.

Laida startavo šeštadienį, tad vedėjų duetas prisipažįsta, kad kartu su laidos kūrėjais intensyviai ieško geriausių laidos sprendimų. "O dirbti su žmona sekasi puikiai. Mes daug laiko su žmona leidžiame kartu, mums tai visada leido mūsų iki šiol dirbti darbai. Nematome jokios problemos", – tvirtina dviejų sūnų tėtis.

Televizijos, radijo laidų ir renginių vedėją Ž.Stakėną tikriausiai atpažįsta daugelis, tačiau kosmetologė ir biodiagnostikė žmona Dovilė dažniausiai likdavo už kadro. Tačiau moteris su džiaugsmu ėmėsi naujo išbandymo.

Amžinieji klausimai

Ž.Stakėnas įsitikinęs, kad svarbiausi tėvų uždaviniai auginant vaikus yra užauginti atsakingus, mandagius, pagarbą jaučiančius ir gerus žmones.

Prisijungęs prie laidos "Tėvų darželis" kūrimo, į tėvų pasaulį žinomas vyras kartu su žmona Dovile pasinėrė dar giliau. Pora aiškinasi, kokiose srityse Lietuvos tėvams kyla daugiausiai klausimų, ko jie nežino, dėl ko yra labiausiai susirūpinę. "Tai yra tradiciniai klausimai: kodėl vaikai nevalgo, kodėl dažnai serga, kaip suderinti vaikų buvimą prie ekranų, prie planšetinių kompiuterių. Tai yra tie klausimai, kurie visais laikais buvo aktualūs visiems tėvams. Tėvų nemažėja, tie klausimai visada išlieka, bet, žinoma, prisideda ir naujos temos", – pastebi Ž.Stakėnas.

Jau ilgai verda diskusijos, ar skaitmenizuotos visuomenės ypatumai apsunkina, o gal palengvina vaikų auginimą. "Viena vertus, norėtųsi pasakyti, kad šiuolaikinėje skaitmenizuotoje visuomenėje lengva auginti vaikus todėl, kad yra sukurtos visos sąlygos, yra daugybė informacijos, visose srityse viskas yra taip pažangu, kad turėtų būti iš tikrųjų lengva auginti vaikus. Bet kita vertus – sunku, nes visko yra tiek daug, kad sunku išlaikyti tas vertybes, kurios mums buvo skiepijamos vaikystėje. Neturėjome viso to, ką dabar turi vaikai. Todėl manau, kad vaikus šiandien auginti ir lengva, ir sudėtinga", – požiūrį atskleidžia jis.

Jeigu norite papasakoti savo istoriją, pasidalyti patarimais, ar išspręsti iškilusią problemą – užpildykite laidos dalyvio anketą portale tevu-darzelis.lt ir galbūt būsite viena iš šeimų, pas kurią apsilankys "Tėvų darželio" kūrybinė komanda.

Laida visiems, auginantiems vaikus – "Tėvų darželis" – kiekvieną šeštadienį 10 val. per TV3.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių