J. Didžiulis ir E. Jennings užkariauti „Euroviziją“ sieks su daina „Sing!“

  • Teksto dydis:

Oficialiai patvirtinta – Jurgis Didžiulis ir Erica Jennings kartu sieks atstovauti Lietuvai „Eurovizijos“ konkurse.

Žinomų dainininkų pora šiandien publikai pirmą kartą pristato gyvai atliktą bendrą savo dainą „Sing!“, su kuria ketina užkariauti populiariausio dainų konkurso pasaulyje žiūrovų simpatijas.

„Tikime savo potencialu, nes daina „Sing!“ yra galinga, kaip galinga yra pati idėja ir galingas yra visas sumanymas. Daina gali labai daug. Ji tampa dar galingesne, kai ją dainuojame. Daina yra tai, kas jungia žmones, todėl susirinkę mes dainuojame. Apie tai ir yra daina „Sing!“, – tvirtina Jurgis ir Erica.

Idėja sukurti dainą „Eurovizijai“ gimė prieš porą metų, kai Erica dalyvavo 2016-ųjų konkurso atrankoje. „Tada prižadėjau, kad parašysiu kūrinį „Sing!“ – galingą dainą apie dainavimą. Norime, kad ši daina sujaudintų ir paveiktų žmones, pažadintų genuose užkoduotą norą dainuoti kartu“, – sako Jurgis Didžiulis.

„Sing!“ – tai kūrinys apie dainavimo galią, apie tai, ką dainavimas gali suteikti klausytojui: vienybę, taiką, ramybę, prasmę ir bendrystę.

„Pagaliau turime tokią dainą, kurią atliekame abu kartu, nes tikime, kad ji gali nugalėti „Eurovizijoje“. „Sing!“ – tai kūrinys apie dainavimo galią, apie tai, ką dainavimas gali suteikti klausytojui: vienybę, taiką, ramybę, prasmę ir bendrystę“, – teigia Erica Jennings.

J. Didžiulis neslepia, kad kasmet sulaukdavo klausimų apie svarbiausią Senojo žemyno dainų konkursą. Atlikėjo manymu, reikėjo sulaukti tinkamos dainos ir geros idėjos, nes pergalei neužtenka tik kūrinio – reikia ir reginio, kuris išsiskirtų bei įsimintų.

„Atlikimas, apranga, estetika, nuotraukos, vaizdo klipas – svarbios yra visos detalės. Tikime, kad mums pavyks viską įgyvendinti ir daina „Sing!“ tinkamai suskambės ne tik atrankose, bet ir „Eurovizijos“ finale Izraelyje. Ši daina, nepaisant nesantaikos ir politinių konfliktų, neša išskirtinę bendrumo ir vienybės žinią“, – teigia atlikėjai.

 

 

Artimiausius mėnesius abu atlikėjai gyvens „Eurovizijos“ ritmu. Jurgiui ir Ericai talkins talentingų pagalbininkų komanda, kurie padės įgyvendinti ambicingą idėją taip, kad niekam nekiltų abejonių, kuri daina turi laimėti. Aukštus tikslus sau keliančių atlikėjų planuose yra singlo „Sing!“ išleidimas, vaizdo klipo filmavimas ir pristatymas ne tik mūsų šalies muzikos mylėtojams, bet ir už Lietuvos ribų.

Abu atlikėjai jau yra dalyvavę didžiajame „Eurovizijos“ konkurse. E. Jennings kartu su grupe „Skamp“ ir daina „You Got Style“ 2001 m. Danijoje užėmė 13 vietą, o J. Didžiulis kartu su savo grupės „InCulto“ daina „Eastern European Funk“ Norvegijos sostinėje Osle vykusiame konkurse dalyvavo 2010 m.

Nors Jurgis ir Erica vėl dainuoja kartu, pora neketina atgaivinti prieš keletą metų nemažos sėkmės sulaukusio dueto „The Ball & Chain“. E. Jennings užsiima sėkminga solo dainininkės karjera, o J. Didžiulis jau keletą metų kuria interaktyvios muzikos projektus, veda seminarus ir aktyviai dalyvauja visuomeninėje veikloje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių