Izraelio manekenė B. Refaeli sudarė susitarimą dėl mokesčių vengimo

Izraelio supermanekenė Bar Refaeli (Bar Refaeli) antradienį pasirašė taikos susitarimą su valdžios atstovais, kad būtų išspręsta jau seniai svarstoma mokesčių slėpimo byla, iškelta gražuolei ir jos šeimos nariams.

Pagal susitarimą B. Refaeli turės atlikti devynių mėnesių trukmės visuomenei naudingus darbus, o jos motina Zipi (Cipi) bus įkalinta 16 mėnesių. Abi moterys įpareigotos sumokėti 1,5 mln. JAV dolerių (1,33 mln. eurų) baudą, taip pat milijonus dolerių iki šiol nesumokėtų mokesčių valstybei.

Ilgai trukusi byla, susijusi su garsenybės pajamomis, kurias ji uždirbo įvairiose šalyse, taip pat šeimos pastangos sumenkinti B. Refaeli ryšius su savo tėvyne iš dalies aptemdė nacionaliniu simboliu laikytos manekenės įvaizdį.

Vis dėlto B. Refaeli išlieka populiari televizijos asmenybė ir garsi moteris, kurios atvaizdai matomi daugelyje palei greitkelius įrengtų reklaminių stendų. Praėjusiais metais ji vedė „Eurovizijos“ dainų konkursą Tel Avive.

Pastaroji byla visų pirma susijusi su klausimu, kur praeitą dešimtmetį buvo šios manekenės pagrindinė gyvenamoji vieta, kai ji daug keliavo po pasaulį, dalyvaudama aukštosios mados kampanijose, papuošė „Sports Illustrated“ viršelį, pristatydama maudymosi kostiumėlių kolekciją, ir palaikė kelerius metus trukusius santykius su Holivudo aktoriumi Leonardo DiCaprio (Leonardu DiKapriju).

Izraelio mokesčių įstatymai nuolatinę gyvenamąją vietą apibrėžia pagal tai, ar asmuo didžiąją dalį kalendorinių metų praleido šalyje. Anot B. Refaeli, kai kuriais metais ji Izraelyje gyvendavo trumpiau, todėl ir neprivalėjo deklaruoti pajamų.

Tačiau prokurorai manekenės argumentus atmetė ir apkaltino ją pateikus neteisingą mokesčių informaciją. Pavyzdžiui, B. Refaeli kaltinamajame akte matoma, kad 2009–2012 metais ji uždirbo apie 7,2 mln. JAV dolerių (6,37 mln. eurų), bet norėdama išvengti mokesčių už savo pajamas teigė gyvenusi užsienyje.

Nagrinėjant ankstesnes apeliacijas Izraelio teismas nusprendė, kad B. Refaeli ir L. DiCaprio dėl savo santykių pobūdžio negali būti laikomi „šeimos vienetu“, todėl gražuolė negalėjo deklaruoti pagrindinės gyvenamosios vietos Amerikoje, kad išvengtų visų mokesčių.

Pasak B. Refaeli advokatų, taikos sutartis įrodė, jog nebuvo piktybiškai vengta mokėti mokesčius.

„Atitinkamu laikotarpiu, įžengusi į savo trečiąją dešimtį, Bar dirbo tarptautiniu modeliu ir nedalyvavo finansiniuose reikaluose. Šiandien ji prisiima atsakomybę už padarytas klaidas“, – sakoma pranešime.

B. Refaeli motina, kuri taip pat veikė kaip jos agentė, buvo apkaltinta nepranešusi apie pajamas, slėpusi mokesčius ir padėjusi slėpti mokesčius kitam asmeniui.

Kaltinamajame akte sakoma, kad motina užrašydavo savo dukters naudai sudaromas nuomos sutartis kitų šeimos narių vardu, kad būtų nuslėpta B. Refaeli tikroji pagrindinė gyvenamoji vieta. Supermodelio motina taip pat nedeklaruodavo savo, kaip dukters agentės, pajamų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių