G. Krapikas net ligoninėje vilkėjo „Bayern“ marškinėlius

Buvęs Kauno "Žalgirio" krepšinio komandos vyriausiasis treneris Gintaras Krapikas – didelis Miuncheno "Bayern" futbolo komandos gerbėjas. Dramatiškų mylimo klubo rungtynių jis nepraleido net ligoninėje, vilkėdamas "Bayern" marškinėliais.

Už Vokietijos rinktinę

G.Krapikas jau nuo 1990 m. serga už Miuncheno "Bayern". Įdomus sutapimas: Vokietijos komandą dabar treniruoja buvęs "Barcelona" treneris Jose Guardiola. Vieša paslaptis – buvęs G.Krapiko asistentas, dabartinis Kauno "Žalgirio" vyr. treneris Šarūnas Jasikevičius, – didelis "Barcelona" futbolo komandos gerbėjas.

"Nuo 1990 m. gyvenau Vokietijoje. Beveik visi vokiečiai jaučia simpatijas kažkokiai komandai, todėl nori nenori pasirenki klubą, už kuri sergi, – sakė futbolą mėgstantis Gintaras. – Kad nebūtų nuobodu, sūnus pradėjo sirgti už Dortmundo "Borussia", o dukra, kaip ir aš, – už "Bayern".

G.Krapikas jau nuo vaikystės serga už Vokietijos futbolo rinktinę.

"Man, tuomet trylikamečiui, padarė didelį įspūdį vokiečių žaidimas 1974 m., kai jie tapo pasaulio futbolo čempionais, – nuo to laiko G.Krapikas liko ištikimas Vokietijos rinktinei, o nuo 1990 m. – Miuncheno "Bayern". – Kai kurie net pasišaipo, kad aš tiek daug metų ištikimas vokiečių rinktinei ir klubui."

Kartu su sūnumi dažnai Vokietijos televizijos laidas apie futbolą žiūrintis Gintaras mėgsta paklausyti specialistų apžvalgų, pažvelgti į klubo virtuvę iš arčiau.

Labiau patiko J.Heynckesas

"Su "Bayern" sieja dažniausiai tik geri atsiminimai. Klubas sveikas – protingai investuoja pinigus, nepatiria minuso. Komanda rekordiškai, anksčiau laiko, tampa šalies čempionais, – pastebėjo G.Krapikas. – Šiemet, manau, taip pat taps čempionais. Lygiosios su Dortmundo komanda bus turbūt paskutinis kluptelėjimas."

Tiesa, G.Krapikas pripažino, kad labiausiai "Bayern" jam imponavo, kai treneriu dirbo Juppas Heynckesas.

"Jis pirmasis Vokietijos treneris, pelnęs auksinį "het-triką" – 2012–2013 m. sezone iškovojo šalies taurę, supertaurę, čempionų titulą ir dar tapo Čempionų lygos laimėtoju, – džiaugėsi Gintaras. – Nors jau žinojo, kad kitais metais jį pakeis Jose Guardiola. Dėl jo, norėdami atsidėkojo už gerą darbą, stengėsi ir žaidėjai."

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Onute

Onute portretas
Taigi zmogus, ne kompiuterinis monstras, nuo ligu niekas neapsaugotas

Dargyvas

Dargyvas portretas
Gintarai, eik tu...Žalgirį treniruot. Aišku futbolistus (ATLEISK)

bobutė

bobutė portretas
Taip serga, kad net į ligoninę paguldo?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių