„Fusedmarc“ į sceną nešis talismanus iš šventos Ukrainos vietos

Antradienio rytas – beveik paskutinė proga grupei „Fusedmarc“ pasižvalgyti po Kijevą, mat jau trečiadienį – generalinė pusfinalio repeticija, o ketvirtadienį – ir pats pusfinalis.

Ramybei ir pamąstymams Lietuvos delegacija nutarė apsilankyti Kijevo-Pečioros lavros vienuolyne.

Tai – vienas pirmųjų stačiatikių vienuolynų Rusioje, įkurtas dar 1051-aisias. Ten, vadinamosiose Artimosiose ir Tolimosiose uolose, saugomi šventi „Dievo žmonių“ kaulai.

Įtrauktas į UNESCO paveldo sąrašą, vienuolynas yra laikomas vienu iš septynių Ukrainos stebuklų.

„Džiaugiuosi, kad paskutinę laisvą dieną atvykome būtent čia“, – sakė Denisas Zujevas, pripažinęs, kad jau spėjo pavargti nuo didelio dėmesio, dažnų pokalbių su žurnalistais.

Dideliame vienuolyno komplekse praleisti galima daugiau nei pusę dienos. Lietuvos atstovai čia aplankė muziejų, cerkvę ir nusileido į požemius, kuriuose laikomi mirusių šventųjų kūnai.

Paklaustas, ar yra religingas, jis sakė visuomet besirenkantis žodį „dvasingas“, tačiau yra stačiatikis, o Viktorija Ivanovskaja – katalikė.

Apžiūrėjęs vienuolyną, D. Zujevas nutarė įsigyti talismanų – tris pakabukus: šv. Dioniso atvaizdą, kurį žadėjo neštis ir į „Eurovizijos“ sceną, sidabrinį šv. Marko kryžių, kurį įteikė V. Ivanovskajai, ir popo smilkalinę primenantį pakabutį.

„Aplink matau labai daug ženklų, Kijevas jų kupinas. Nenoriu daug pasakoti, tačiau tai prideda jėgų ir pasitikėjimo“, – tikino Lietuvos atstovas, kurio pasirodymas didžiojoje „Eurovizijos“ scenoje – jau ketvirtadienį.

Antradienio vakarą – pirmasis konkurso pusfinalis. Ar stebės konkurentų pasirodymus, D. Zujevas tikino dar nenusprendęs, o savo simpatijų šiame konkurso etape jis jau turi. „Man patinka Norvegijos, Latvijos, Portugalijos daina. Švedo kūrinys geras, tačiau jaučiasi, kad tai – produktas“, – įvertino D. Zujevas.

Tuo metu V. Ivanovskaja tikino pusfinalio stebėti neketinanti. „Atvažiavau čia laimėti, o ne žiūrėti į kitus“, – tikino ji ir pridėjo, kad šiuo metu energiją reikia sukaupti, o ne švaistyti stebint kitus. Todėl nenuostabu, kad šį vakarą dainininkė žadėjo praleisti repetuodama kartu su pasirodymo režisieriumi Povilu Varvuoliu.

Pirmojo „Eurovizijos“ pusfinalio transliacija per LRT – šiandien 22 val.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Mr. Miau

Mr. Miau portretas
Verčiau dainuoti išmoktų...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių