Fotomenininkas Pripsas – apie Lietuvos mafijozo žūtį

  • Teksto dydis:

R. Daškevičius, daugiau nei prieš 10 metų pakirstas vienintelės lemtingos snaiperio kulkos, buvo itin marga asmenybė, lengvai bendravo su įvairių sričių atstovais.

Šį pirmadienį TV3 eteryje – vaidybinės dokumentikos „Mafijos kronikos su Dailiumi Dargiu“ premjera. Ciklą pribloškiančių pasakojimų, kuriais išsamiai apžvelgiamas klestėjęs lietuviškas banditizmas, pradės istorija apie „daškinių“ gaujos vadeivą Remigijų Daškevičių. Savo prisiminimais apie jį pasidalins ir pramogų pasaulio garsenybės.

Prodiuserių kompanijos „Videometra“ kuriamas vaidybinės dokumentikos ciklas „Mafijos kronikos su Dailiumi Dargiu“ – naujiena šalies televizijose. Apie didžiausius Lietuvos istorijoje kriminalinius nusikaltimus pasakos jų tyrėjai, liudininkai, vykdytojai, taip pat ir pramogų pasaulio atstovai, asmeniškai pažinoję įtakingiausius kriminalinio pasaulio autoritetus.

R. Daškevičius, daugiau nei prieš 10 metų pakirstas vienintelės lemtingos snaiperio kulkos, buvo itin marga asmenybė, lengvai bendravo su įvairių sričių atstovais.

Legendinis choreografas Algirdas Stravinskas prieš televizijos kameras papasakos, kaip jis R. Daškevičių mokė iš Vakarų kultūros atėjusio visų įsigeisto šokio – breiko. Praėjusio amžiaus 9 dešimtmečio pabaigoje Kauno sporto halėje A. Stravinskas surengė, ko gero, pirmą tuometinėje Sovietų Sąjungoje breiko čempionatą. Jo suburta šokėjų grupė rengė pasirodymus populiariose susibūrimų vietose Kaune – „Orbitoje“, „Trijose mergelėse“, „Žaliajame kalne“.

Pastarajame rinkdavosi išskirtinė publika. „Tie žmonės gerbdavo artistus. Jei programa patikdavo – dvidešimt butelių šampano atnešdavo artistams, pastatydavo“, – šįvakar TV3 eteryje pasakos A. Stravinskas.

Galbūt perspektyvaus šokėjo R. Daškevičiaus likimas būtų pasisukęs visai kitaip, jei ne incidentas, per kurį „Žaliajame kalne“ nutrūko jo karjera.

Prieš dešimtmetį su Daške bendravo ir iš emigracijos Italijoje į Kauną grįžęs garsus fotomenininkas Pripsas. „Aš mačiau jį likus keturioms dienoms iki mirties. Visi normaliai bendravo, nemačiau jokių problemų. Remigijus buvo visiškai atsipalaidavęs ir toliau linksminosi su savo „chebra“, –  apie jaunystės laikų bičiulį pasakos Pripsas.

Fotomenininkas iškėlė ir vieną versijų, kam galėjo būti naudinga „patraukti“ Daškę iš arenos. Kokia jo teorija, kas nutraukė breiko šokėjo karjerą, kaip R. Daškevičius elgdavosi gaujų karuose ir kiti faktai apie žmogžudystę, palikusią gilų pėdsaką Lietuvos mafijos istorijoje, –pirmadienio vakarą 20 val. „Mafijos kronikose“ per TV3.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jau

jau portretas
auginam angelo sparniukus Daskeviciui.Nebent skaistykloj ispirko savo nuodemes
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių