Festivalis „Granatos Live“ skelbia didžėjų scenos vardus

  • Teksto dydis:

Muzikos festivalis „Granatos Live“, iki kurio liko vos kiek daugiau nei mėnuo, skelbia naujienas: dar vieną geros muzikos kupiną dieną ir DJ scenos atlikėjų vardus.

Lietuvos liaudies buities muziejuje Rumšiškėse vyksiantis festivalis savo nekantriausiai publikai vartus šiais metais atvers jau rugpjūčio 4 d., ketvirtadienį. Susirinkusiųjų lauks muzikos grupių bei atlikėjų pasirodymai „NESCAFÉ“ scenoje ir šokiai iki ryto kartu su DJ scenos vedliais. Beje, šiais metais tiems, kas naktimis festivalyje tikisi ramybės, „Granatos Live“ organizatoriai rekomenduoja rinktis vieną iš atokiau nuo veiksmo epicentro esančių palapinių miestelių – DJ scena bus įrengta didžiajame palapinių miestelyje, o muzika joje gros iki 6 val. ryto.

„Granatos Live“ DJ sceną rugpjūčio 4 d. vakare atidarys karšti Karibų regiono ritmai ir muzika sielai – pirmieji čia pasirodys regio muzikos piligrimai „Groove Tribe“ (E-roott ir Edgaras Tafari). DJ ir radijo laidų vedėjų komanda, susibūrusi 2009-aisiais – regio vakarėlių Kaune pradininkai. Jų dėka Lietuvoje apsilankė ir ne vienas užsienio šalių regio muzikos atlikėjas. Regis, dub, dancehall, funk, rocksteady, ska – toks daugialypis „Groove Tribe“ skambesys. Po jų nakties linksmybių vairą perims „Street Up“ didžėjai, hiphopo kultūros puoselėtojai, Alko & Mr. Propper.

Naktį iš penktadienio į šeštadienį plokšteles DJ scenoje suks visų trijų Baltijos šalių didžėjai: vakarėlį atidarys latviai TWO, įkaitins estai Paul Oja & Quest, o rytas išauš kartu su lietuvaičio DJ Yankee grojamais ritmais.

TWO – gerai žinomi Latvijoje didžėjai Dub:ra ir PM2THEAM. Savo muzikinę karjerą pradėjęs 2006-aisiais, DJ ir prodiuseris Dub:ra – aktyvus Latvijos ir tarptautinių DJ kovų dalyvis, dukart „Red Bull Thre3style“ konkurso Latvijoje finalistas ir „Breakbeat Paradise Recordings” konkurso prizininkas. Dub:ra – ir Rygos DJ mokyklos įkūrėjas. DJ PM2THEAM pirmą svarbų žingsnį savo karjeroje žengė dar 2001 m., kai prisijungęs prie „Apofeoz Sound System“ tapo vienu iš jų MC. Pasirodymai įvairiuose muzikos festivaliuose ir klubuose atvedė PM2THEAM į DJ sceną – supratęs, kad labiausiai jį traukia didžėjavimas, vaikinas pradėjo dalyvauti įvairiuose konkursuose ir tobulinti savo įgūdžius. Šiandien jis – populiarių Rygos klubų rezidentas, projekto „Jazzatomy“ narys.

Estai Paul Oja & Quest patefonais ir mikšeriais dalijasi jau gerus 15 metų, nuo 2001-ųjų. Geriausių gimtojo Talino klubų rezidentai, Paul Oja & Quest žinomi dėl savo aršaus greito ritmo ir negirdėtų skirtingų žanrų muzikos miksų. Tiek Paul Oja, tiek Quest vardai – geriausių Estijos didžėjų sąraše. Kartu jie – duetas, sukeliantis tikrą chaosą šokių aikštelėje. Skirtingi kiekvieno jų muzikiniai skoniai – pvz. Paul mėgsta klasikinį metalą, o Quest yra diplomuotas pianistas ir dirigentas – puikiai papildo vienas kitą.

Jaunas vilnietis DJ Yankee, savo DJ karjerą pradėjęs nuo meilės hiphopo muzikai, laikui bėgant išplėtė muzikines ribas ir šiuo metu nemažai dėmesio skiria disco-funk ritmams.

Paskutiniąją festivalio „Granatos Live“ naktį publiką iki ryto šokdins DJ Swix, NO DJs ir latvis DJ Aspirins. Grupės „Tie geresni“ narys ir vienas aktyviausių Lietuvos hiphopo didžėjų – DJ Swix – žino, kaip užkurti vakarėlį. Didžėjaus, savo muzikinę kelionę pradėjusio prieš 6 metus, grojime apstu „scratch“ taktikų, geros nuotaikos ir pozityvių garsų. Nors geriausiu Lietuvos hiphopo didžėjumi 2014-aisiais pripažinto Swix pasirodymų pagrindas – hiphopo muzika, čia visada galima išgirsti funko, soulo, regio ir originalių jų rokiruočių. Hiphopo scenoje jis pasirodys kartu su „Tais geresniais“.

Po NO DJs vardu slypi muzikanto ir prodiuserio Viktoro Diawaros klubinis projektas, pakylėjantis kiekvieną vakarėlį, kuriame jis pasirodo. Šią savo veiklą pradėjęs 2007-aisiais, Vee iki šiol vienas aktyviausiai „mash up‘us“ (liet. – plaktainius) kuriantis ir populiarinantis muzikantas Lietuvoje. Tai, ką kiti didžėjai atlieka patefonais, NO DJs perteikia scenoje dirbdamas su kompiuteriu, mikrofonu, kontroleriais ir kitais instrumentais. 

DJ Aspirins – vienas populiariausių hiphopo ir „scratch“ didžėjų Latvijoje, kuris plokšteles suka jau nuo 2004-ųjų. Neapsiribojantis vieno stiliaus muzika, DJ Aspirins maišo įvairiausius muzikos žanrus nuo funk ir hiphopoiki house ar roko. Aspirins taip pat groja su įvairiomis Latvijos hiphopo bei džiazo muzikos grupėmis bei kuria muziką. Kaip DJ ar prodiuseris yra prisidėjęs prie ne vieno Latvijos atlikėjo albumų ir vaizdo klipų kūrimo. Aspirins nepraleidžia ir mažų bei didelių DJ kovų – 2015-aisiais jis tapo „RedBull3style“ Latvijos čempionu ir atstovavo šalai finalinėje kovoje, vykusioje Japonijoje. 

Muzikos ritmai skambės ir Kauno marių pakrantėje – čia įrengtoje „Granatos Live“ paplūdimio scenoje penktadienį ir šeštadienį pozityvią nuotaiką kurs „Groove Tribe“, DJ Jovis ir DJ Paultergeist. Savo muzikinį kelią pradėjęs kaip dainų autorius, netrukus Jovis pasirinko didžėjavimą ir priverčia publiką šokti ar tiesiog mėgautis akimirka grodamas electronic, chillwave, chill hop, jazz hop bei kitų žanrų muziką. Išskirtiniu lengvo disco ir balearic skambesiu bei pozityvia muzika paplūdimio scenoje dalinsis ir DJ Paultergeist, kurį jau ne pirmus metus galima išgirsti didžiosiose Vilniaus terasose bei festivaliuose.

Iš viso festivalio „Granatos Live“ scenose numatyta daugiau kaip 50 pasirodymų, tarp kurių – Ella Eyre, Jess Glynne, „Lost Frequencies“, Wilkinson, Frans, Marijonas Mikutavičius, „G&G Sindikatas“, Lilas ir Innomine, ba., „Beissoul & Einius“ ir daugybė kitų.

Bilietus į festivalį „Granatos Live 2016“ platina bilietai.lt



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių