„Eurovizija“ paskutinę minutę atsidurs Berlyne?

Ukraina neketina nuolaidžiauti ir tvirtai laikosi nuostatos į "Euroviziją" įsileisti šalies įstatymus pažeidusios Rusijos atlikėjos Julijos Samoilovos.

Dėl to Rusija demonstravo nepasitenkinimą ir nežadėjo keisti atlikėjos, kuri nemalonę užsitraukė koncertuodama rusų nuo Ukrainos atplėštame Kryme, nesutiko ir su kompromisu – dalyvauti teletilto būdu, taip pat nutarė tokiu atveju netransliuoti konkurso. Galiausiai Europos transliuotojų sąjunga ketvirtadienio vakarą išplatino oficialų pranešimą, kuriame teigiama, kad Rusija šiųmetinėje „Eurovizijoje" nedalyvaus. Bet ar šioje istorijoje galima dėti tašką, konkurso gerbėjai dar abejoja.

Europos transliuotojų sąjunga užstojo Rusiją pasmerkdama Ukrainos valdžios sprendimą neįsileisti J. Samoilovos, o jos direktorė Ingrid Deltenre Ukrainos premjerą Volodymyrą Hroismaną įspėjo, kad kompromiso neieškanti Ukraina gali būti keleriems metams pašalinta iš "Eurovizijos" ir susilaukti sankcijų. Ukraina nė nemanė pasiduoti Rusijos provokacijai ir nuolaidžiauti "Eurovizijos" rengėjams pamindama savus įstatymus ir kaskart pateikdavo vienintelį atsakymą: "Įstatymas vienodas visiems."

Kijeve jau vyksta intensyvūs pasiruošimo konkurso darbai ir statoma įspūdinga 30 tonų scena ir 14 metrų scena. Visgi rusų pokštininkų Aleksejaus Stoliarovo ir Vladimiro Kuznecovo, garsėjančių telefoninėmis apgaulėmis, dėka paaiškėjo, kad šiemetei "Eurovizijai" numatytas planas B. Vienas jų apsimetė V. Hroismanu ir paskambino I. Deltenre. Pokalbio metu ji patvirtino, kad Ukraina gali būti pašalinta iš "Eurovizijos" ir nustebino "inkliuzu", kad konkursas paskutinę minutę gali būti perkeltas į Berlyną – ten tam jau pasiruošta.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Gde

Gde  portretas
Čmo chochol prošiol, tam bolše delat nečevo...

Kirvis

Kirvis portretas
Kur maskoliai, ten problemos... Kas per butybes, is kur jie atsirado... Nei kada valstybes tureje, nei kulturos... Mongolu-totoriu benkartai...

Anonimas

Anonimas portretas
Kijevo režimui reikalinga priešas, kol skamba pabūklai ir puola dainininkės, tol gali nevaržomai vogti Ukrainos turtus bei milijardines paskolas, kai tik nebebus priešų teks valdžią užgrobusiems oligarchams per upelį bristi.
VISI KOMENTARAI 22

Galerijos

Daugiau straipsnių