Europos garsenybės pasirašė „meilės laišką“ Britanijai

  • Teksto dydis:

Futbolo klubo „Arsenal“ treneris Arsene'as Wengeras (Arsenas Vengeras), prancūzų ir amerikiečių aktorė Julie Delpy (Žiuli Delfi) ir grupės ABBA žvaigždė Bjornas Ulvaeusas (Bjornas Ulveusas) buvo tarp daugiau negu 140 Europos garsenybių, ketvirtadienį pasirašiusių „meilės laišką Britanijos žmonėms“.

Laiške, kurį taip pasirašė buvęs Liverpulio futbolo klubo treneris prancūzas Gerard'as Houllier (Žeraras Huljė) ir olandų kino režisierius Paulas Verhoevenas (Polas Verhuvenas), reiškiama viltis, kad britai nubalsuos pasilikti Europos Sąjungoje per vėliau šį mėnesį vyksiantį referendumą.

„Su jūsų šalimis mus sieja ne vien sutartys, bet ir žavėjimasis bei meilės jausmai. Visi mes viliamės, kad nubalsuosite juos atnaujinti“, – sakoma laiške, paskelbtame savaitraštyje „The Times Literary Supplement“.

Tarp laiško signatarų taip pat buvo filmo „Kalnietis“ (Highlander) žvaigždė prancūzas Christopheris Lambert'as (Kristoferis Lamberas), manekenė ir aktorė Isabella Rossellini (Izabela Roselini) ir kulinarijos meistras Raymond'as Blancas (Remonas Blankas).

„Tai jūsų sprendimas, ir mes jį priimsime. Kaip bebūtų, jeigu tai padės neapsisprendusiems pasirinkti, norėtume pareikšti, kaip branginame Jungtinės Karalystės narystę Europos Sąjungoje“, – rašoma laiške.

Apklausos rodo, kad apie penktadalis Britanijos rinkėjų dar nėra apsisprendę, kaip balsuos per birželio 23-osios plebiscitą.

Neatsižvelgiant į neapsisprendusius, 51 proc. respondentų sako palaikysiantys tolesnę Britanijos narystę ES, o 49 – balsuosiantys už pasitraukimą, rodo ketvirtadienį paskelbtas tinklalapio „WhatUKThinks“ vidurkis, apskaičiuotas pagal šešių skirtingų apklausų rezultatus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių