„Ekstrasensų mūšis“ – tik televizijos sukurptas akių dūmimas?

Rusijos kanalo TNT projektą "Ekstrasensų mūšis", kuris eteryje sukosi jau 17 sezonų, skeptiškai vertinantys žiūrovai sulaukė patvirtinimo – buvęs jo vedėjas, rusų aktorius Michailas Porečenkovas, rėžė, kad visa tai yra melas.

"Aš su jais ilgai dirbau. Kaldy-baldy, kaip vaikystėje sakydavome. Viskas melas! Taip, visiškas melas. Ir ko gi čia neviešinti? Teisybę sakau. Ar visus nuliūdinau?" – vienoje laidoje ironizavo pirmųjų septynių sezonų vedėjas. Anot jo, tai tėra akių dūmimas ir aktorystė.

Projekto gerbėjai gūžčioja pečiais, o skeptikai demonstruoja savąjį humoro jausmą reikšdami nuostabą, esą, beliko sužinoti, kad ir Kalėdų Senelio nėra, o dovanas organizuoja tėvai, kad loterijoje negalima laimėti, o įkrautas tualetinis popierius išties neturi galios. "Dar pasakykite, kad horoskopai melas! Tai kaip toliau gyventi? Kaip tada žinoti, koks sutuoktinis man geriausiai tinka?", "Taip negalima elgtis – atimti paskutinę viltį, kad šiame pasaulyje dar būna stebuklų", – linksminasi internautai.

Kai kurie konstatuoja, kad naivu tikėtis šviečiamųjų, intelektualių laidų, esą, visiems paranku žmonėms "kabinti makaronus" – juk bukagalvius valdyti lengviau.

Mačiau, kaip dalyviai kalba su vaiduokliu, rodo karatė triukus. Šie žmonės tiesiog žaidžia – tai 99 proc. šou!

Visgi dabartinis "Ekstrasensų mūšio" vedėjas Maratas Bašarovas ir pulkas projekto dalyvių pasipiktino M. Porečenkovo akibrokštu. "Nežinau, kodėl jis taip kalba. Jeigu manote, kad laidos dalyvių ašaros – džiaugsmo ar liūdesio ašaros – yra vaidyba, vadinasi, laidoje dalyvauja puikūs aktoriai. Per 42-ejus gyvenimo metus išmokau atskirti tikrą žmonių džiaugsmą, apmaudą ar skausmą nuo apsimestinio. Jei kas nors galvoja, kad laidoje parodomi jausmai nėra tikri, tegul ir galvoja", – sakė M. Bašarovas.

Ekstrasensas Vladas Kadonis pasisakė gerokai aštriau. "Jei visą tą laiką ekstrasensus laikė aktoriais, matyt, jis graužiasi dėl to, kad jie vaidina žymiai geriau ir profesionaliau nei jis", – įkando buvęs projekto dalyvis.

Trečiojo "Ekstrasensų mūšio" sezono nugalėtojas, iš Irano kilęs Mehdis Ebragimis Vafa, taip pat užstojo projekto kūrėjus. "Aš pats gana skeptiškai vertinu daugelį ekstrasensų, bet tai, kas vyko šou, kuriame dalyvavau aš, buvo tikra, – sakė jis. – Norėčiau pažymėti, kad M. Porečenkovas pats manęs prašė padėti artimam draugui, kuris buvo paniręs į depresiją. Ar būtų jis tai daręs, jei išties manytų, kad aš šarlatanas?" Jis pritarė, kad "Ekstrasensų mūšis" yra televizijos šou, kuriam reikia pramogos niuansų ir į jį siekė patekti visokio plauko žmonių, tačiau čia sutiko ir kuo tikriausių ekstrasensų, su kuriais iki šiol bendrauja. Anot M.E. Vafos, jei jie būtų apgaudinėję, po projekto nebūtų galėję vienas kitam į akis pažiūrėti. Dar kai kurie spėlioja, kad M. Porečenkovą dergti šou galėjo pastūmėti dėmesio trūkumas, įžeistos ambicijos ir išsekusi pinigų upė.

Tačiau vienas garsiausių "Ekstrasensų mūšio" dalyvių Ziradinas Rzajevas linkęs sutikti su M. Porečenkovu. "Paskutiniuose "Ekstrasensų mūšio" sezonuose mačiau, kaip dalyviai kalba su vaiduokliu, rodo karatė triukus. Šie žmonės tiesiog žaidžia – tai 99 proc. šou!" – sakė jis. Vyras neslėpė, kad po projekto ne kartą susitiko su aktoriumi, kuris prašė padėti ir jo draugams, be to, kai Azerbaidžano televizija kūrė apie Z. Rzajevą dokumentinį filmą, buvęs šou vedėjas labai pozityviai atsiliepė apie jo gebėjimus.

"Ekstrasensų mūšis" kuriamas pagal "Britain’s Psychic Challenge" formatą, o jo dalyviai varžosi atlikdami įvairias užduotis remdamiesi savo "paranormaliais gebėjimais". Projektą transliuoja ir lietuviškas kanalas TV3, o LNK naujajame sezone pristatė buvusio jo dalyvio, garsiausio Ukrainos ekstrasenso Maksimo Gordejevo laidą "Anapus nežinomybės". Kaltinimų apgaulėmis "Ekstrasensų mūšis" išties sulaukė ne kartą, o kuo tikėti, žmogus laisvas rinktis.

M. Porečenkovas daug dėmesio sulaukė ir kitu akibokštu – 2014-aisiais skandalą įžiebė internete paplitęs vaizdo įrašas, kuriame matyti, kad Rytų Ukrainoje, Donecke, lankęsis aktorius iš galingo automatinio ginklo šaudo Ukrainos kariškių kontroliuojamo oro uosto link. Pats M. Porečenkovas teisinosi šaudęs į orą, tačiau Ukraina uždraudė rodyti filmus ir serialus, kuriuose jis vaidina, o poelgį pasmerkusi Latvija jį taip pat paskelbė nepageidaujamu asmeniu.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Abra kadabra

Abra kadabra portretas
Wow kokia naujiena, koks kaušas gali tikėti šiom nesąmonė m

Anonimas

Anonimas portretas
O tai iš Lietuvos irgi buvo, tai ir vaidino ji? Nebenusispanksta

nesvarbu

nesvarbu portretas
Ekstra, ka cia svaigsti? Kviecia ekstrasensus is viso pasaulio, kodel manai, kad cia Rusijos aukstinimas? As nezinau kaip cia yra is tikruju, bet manau, kad yra tikru ekstrasensu su galiomis, bet kiekviename sezone tiek ju daug nesurinktu todel tiesiog idedama daugiau zmoniu del skaiciaus, kuriems padeda, kad kas kiekviena laida iskristu tik vienas, o ne visi lievai pasirodytu.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių