E.Claptonas užsuks į Lietuvą

Tikėjusiems, kad visos žvaigždės anksčiau ar vėliau nusileidžia Lietuvoje, svajonės pildosi: kitąmet, birželio 4-ąją, Kauno "Žalgirio" arenoje koncertuos garsusis britų gitaristas, dainininkas ir kompozitorius Ericas Claptonas.

Koncertas skirtas jubiliejui

Vienas populiariausių bliuzo ir roko atlikėjų muzikos istorijoje į Lietuvą atvyks pirmą sykį. Neginčijamą autoritetą muzikos pasaulyje turintis žurnalas "Rolling Stone" neseniai E.Claptoną išrinko geriausiu šiuo metu gyvenančiu pasaulio gitaristu – tik patvirtino tiesą, kuri šio muzikanto gerbėjams jau seniai nekelia abejonių.

p>1963-iaisiais, būdamas vos 17-os, Ericas tapo grupės "The Yardbirds" nariu, tad jau kitąmet atlikėjas minės profesionalios muzikinės karjeros 50-metį, kurį pasitikdamas paruošė gerų žinių gerbėjams: 2013-aisiais bus išleistas naujas albumas.

Lietuvai – išskirtinis dėmesys

Džiugiausia naujiena Lietuvos publikai – E.Claptonas taip pat sutiko surengti ribotą skaičių jubiliejinių koncertų ne tik Didžiosios Britanijos sostinėje Londone, salėje "Royal Albert Hall". Praėjus vos savaitei po šių koncertų įspūdingos sukakties proga muzikantą žiūrovai galės pasveikinti Kauno "Žalgirio" arenoje.

Koncertuose gitaristas pasirodys su aštuonių puikiai muzikos pasaulyje žinomų atlikėjų grupe. Joje – ilgamečiai Erico scenos bendražygiai Doyle'as Bramhallas II (gitara), Steve'as Jordanas (mušamieji), Chrisas Staintonas (klavišiniai) ir Willie Weeksas (bosinė gitara), Michelle John ir Sharon White (pritariamasis vokalas), taip pat pirmą sykį prie grupės prisijungsiantys pianistas Paulas Carrackas ir gitaristas Gregas Leiszas.

E.Claptonui netrūksta nei kritikų, nei kolegų muzikantų pagyrų: kaip savo įkvėpėją ir mokytoją jį mini "Queen" gitaristas Brianas May, buvęs "Guns n' Roses" narys Slashas ir kiti gitaros virtuozai. Tai – vienintelis pasaulio muzikantas, į simbolinę Rokenrolo šlovės salę įšventintas net tris sykius – už solinės karjeros pasiekimus ir kaip grupių "Cream" bei "The Yardbirds" narys.

Viena populiariausių E.Claptono dainų "Tears In Heaven" įvertinta net trimis prestižiniais "Grammy" apdovanojimais, o 2006-aisiais šios ceremonijos rengėjai muzikantą pagerbė specialia statulėle už gyvenimo pasiekimus. Iš viso E.Claptono kolekcijoje – net septyniolika "Grammy" apdovanojimų. Už savo veiklą atlikėjas apdovanotas Britanijos imperijos komandoro kryžiumi. Ir tai – tik nedidelė dalis muzikanto sukauptų apdovanojimų bei įvertinimų.

Bilietus į koncertą jau nuo spalio 2 d. 10 val. galės įsigyti "BDG Music" klubo nariai. Užsiregistruoti ir tapti "BDG Music" klubo nariais galima internete bdg.lt. Likusiais bilietais į E.Claptono koncertą nuo spalio 4 d. 10 val. bus prekiaujama visuose "Ticketpro" prekybos punktuose ir internetu – ticketpro.lt. Pirmieji pigiausi bilietai į koncertą, kurių skaičius – griežtai ribotas, kainuoja 159 litus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių