E. Čekuolienė: gyvenimas su Algimantu – tarsi nenutrūkstantis nuotykis

  • Teksto dydis:

Vos prieš savaitę 83-ąjį gimtadienį sutikęs garsus žurnalistas, rašytojas ir keliautojas Algimantas Čekuolis jį atšventė su artimiausiais žmonėmis – žmona Edita, vaikais, broliais, draugais. E. Čekuolienė vyrui padovanojo bėgimo takelį, kurio po prieš kelerius metus patirtos stuburo traumos ponui Algimantui labiausiai reikėjo. Tačiau svarbiausią dovaną ponia Edita vyrui įteikė kelios dienos prieš šventę. Tai – naujausia, jau ketvirtoji jos knyga „Augi(ni)mo psichologija“, dedikuota jųdviejų su A. Čekuoliu vaikams.

„Algimanto gimtadieniai visuomet įsimintini“, – LRT laidos „Gyvenimas“ kūrėjams pasakojo ponia Edita. Moteris prisiminė, kaip kitą vakarą po 75-ojo žurnalisto jubiliejaus šventės jiedu su vyru nuėjo į Vilniaus Mažąjį teatrą, kur žiūrėjo Samuelio Becketto pjesę „Belaukiant Godo“.

„Po to, kai spektaklis baigėsi, kaip įprasta, artistai išėjo nusilenkti. Aktorius Audrius Bružas rankoje laikė dovanų maišelį, kažkas kitas – gėlių. Staiga, kažkuris ir artistų sako: „Bet juk jis čia!“ Kitas klausia: „Kas, Godo?“ A. Bružas papurtė galvą: „Ne, Čekuolis čia!“ Ir tuomet jie labai gražiai pasveikino Algimantą. Tai buvo išties įspūdinga“, – linksmai pasakojo E. Čekuolienė.

Aštuoniolika metų trunkanti santuoka su Algimantu Čekuoliu žinomai psichologei – tarsi nenutrūkstantis nuotykis, kurio metu iš vyro ji mokėsi gyvenimo išminties. „Kartais aš moteriškai kvailai klausdavau apie kitas, iki manęs jo gyvenime buvusias moteris. O Algimantas atsakydavo: „Aš jums galiu papasakoti, tačiau ką jūs veiksite su šiais griaučiais spintoje?“ Ir aš supratau, kad pavydėsiu. Labai pavydėsiu, nors tai visiškai beprasmiška“, – prisipažino ponia Edita.

Jau rytoj, 18.50 val. LRT televizijos laidoje „Gyvenimas“ Algimantas ir Edita Čekuoliai atskleis savo gyvenimo paslaptis.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių