Dėl C. Ronaldo statulos – triukšmas: kaltina nejautrumu

  • Teksto dydis:

Portugalijos futbolininko Cristiano Ronaldo statula sukėlė ažiotažą pietinėje Indijos Goa valstijoje – vietos gyventojai kaltina pareigūnus nejautrumu pagerbiant sporto žvaigždę iš buvusios regiono kolonijinės valstybės.

Protestuotojai su juodomis vėliavomis susirinko Kalangutės mieste po statulos atidengimo šią savaitę. Jie išreiškė pyktį, kad valdžia nustūmė į šalį vietos sporto žvaigždes ir pasirinko žaidėją iš Portugalijos, kuri valdė Goa kaip koloniją, kol 1961 metais ją aneksavo Indija.

Micky Fernandesas, buvęs Indijos žaidėjas, kilęs iš Goa, sakė, kad pasirinkimas „skaudinantis“, vadino jį „pagiriomis“ nuo Portugalijos valdymo laikų.  „Ronaldo yra geriausias žaidėjas pasaulyje, bet vis tiek turėtų būti futbolininko iš Goa statula“, – AFP sakė M. Fernandesas.

Michaelas Lobo, Indijos valdančiosios partijos „Bharatiya Janata“ vietos ministras, naujienų agentūrai AFP sakė, kad tikslas buvo įkvėpti jaunus žmones tobulėti ne tik savo šalyje, bet ir tarptautiniu mastu. „Visi berniukai ir mergaitės, norintys padaryti futbolo karjerą, bus įkvėpti tokių žmonių kaip Cristiano Ronaldo, – sakė M. Lobo. – Jei siekiate savo svajonės ir aistringai ją puoselėjate, galite pasiekti aukštesnį tikslą. Štai ką mes užrašėme lentoje.“

Didžioji dalis dabartinės Indijos įgijo nepriklausomybę 1947 metais. Tačiau tuometinė Portugalijos diktatūra išlaikė Goa, kol 1961 m. įsiveržė Indijos karinės pajėgos ir per dvi dienas trukusią operaciją perėmė teritorijos kontrolę.

Šimtmečius trukusi Portugalijos įtaka išlieka matoma vietos architektūroje, ypač daugelyje bažnyčių. Daugelis Goa gyventojų turi portugališkos kilmės pavardes. Kitaip nei visoje Indijoje, daugelis jų renkasi futbolą, o ne kriketą, ir daugelis palaiko Portugaliją per tokius tarptautinius turnyrus kaip Pasaulio čempionatas.

Tai ne pirmas kartas, kai 36-erių C. Ronaldo statula sukelia susierzinimą. 2017 m. Madeiros oro uoste Portugalijoje atidengtas išsišiepęs jo biustas buvo plačiai išjuoktas dėl labai menko panašumo į žaidėją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių