Dainininkės prabilo apie P. Domingo priekabiavimą

  • Teksto dydis:

Vieną populiariausių operos dainininkų pasaulyje Plasidą Domingą prirėmė prie sienos JAV operos darbuotojų profsąjunga, praneša LNK žinių tarnyba.

Tai ji pasamdė advokatų kompaniją, kuri surinko keliasdešimties nuo Domingo seksualinių priekabiavimų nukentėjusių artisčių, bei tokius dalykus mačiusių žmonių parodymus. Dėl šio tyrimo 79-erių Domingas jau prarado Los Andželo ir Vašingtono operų vadovo postus. Kurį laiką jis viską neigė, bet galiausiai paskelbė oficialų atsiprašymą.

"Pastaruosius mėnesius daug galvojau apie kaltinimus, kuriuos išsakė įvairūs mano kolegos. Gerbiu šias moteris, kad jos galiausiai pasijuto pakankamai tvirtai, kad galėtų prabilti, ir noriu, kad jos žinotų, jog man tikrai gaila dėl skausmo, kurio joms pridariau. Prisiimu visą atsakomybę už savo veiksmus", - sakė Placido Domingo.

Kita vertus Amerikos operos darbuotojų profsąjunga jokių nukentėjusių artisčių pavardžių nepaviešino ir tik dabar kai kurios iš tokių moterų ryžosi prabilti apie Domingo elgesį.

"Niekada neįtariau, kad tai nutiks man. Kai tai vis dėlto atsitiko, buvau šokiruota. Prisimenu, kaip pirmą kartą jis užsipuolė mane užkulisiuose – štai taip arti. Tuo metu, mano veikloje, tai gali nuskambėti kvailai, bet jis buvo Dievas, visi žinojo kokią galią jis turėjo ir charizmą", - pasakojo buvusi operos dainininkė Patricia Wulf.

Dainininkė Luz de Alba Rubio, kurią Domingas pasikvietė į Vašingtono operą, atvirai pripažino, kad ji negavo žadėtų partijų, nes nesutiko su juo miegoti.

"Dėkui Dievui, kad turiu balsą, turiu talentą ir man daugiau nebereikia tokios jo paramos, kai jis jos nebesuteikė. Visada didžiavausi savo charakteriu. Norėčiau jam pasakyti – Maestro, ar man reikia gulti į jūsų lovą, kad siekčiau karjeros? Esu ir taip pakankamai gera", - sakė Luz del Alba Rubio

Tos kelios operos dainininkės, kurios vis dėlto ryžosi kalbėti nori, kad Domingas būtų pašalintas iš Amerikos operos darbuotojų gildijos.

"Mano ketinimas nebuvo sugriauti Plasidui karjerą. Labai gerbiu jį kaip artistą, bet visiškai negerbiu jo kaip džentelmeno", - tvirtino Patricia Wulf

Europos operos vis dar suteikia savo scenas garbingo amžiaus P. Domingui, bet neoficialiomis žiniomis ir Vokietijos, ir Austrijos, taip pat kitų šalių garsiausių operų vadovybės intensyviai svarsto maestro Domingo ateitį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Kelios qrvos sumanė pasipinigauti madingu būdu. Žino, kad senis turtingas. Tai reikia apiplėšti. Kažkaip Lietuvoje nutilo tie skandalai, matyt, nepavyko užsidirbti ar uždarbiai buvo per menki ?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių