Dainininkę B. Dambrauskaitę džiugina sugrįžę kilogramai

  • Teksto dydis:

Birutė Dambrauskaitė  penkiasdešimt gražiausių gyvenimo metų praleido scenoje rizikuodama šeima, sveikata ir jausmais. Dabar dainininkė gyvena laukdama pasirodymų Lietuvoje ir vis dar širdį džiuginančių ir kasdienybę skaidrinančių gastrolių užsienyje. Koncertų mažiau, bet žinoma moteris, su kurios šlageriais užaugo kelios kartos, tikina nieko nesigailinti. Atvirkščiai, ji turi ištikimų gerbėjų ir vis dar lipdama į sceną jaudinasi kaip senais laikais.

„Pusė amžiaus scenoje ir vis dar jaudinuosi, vis dar „drebato“, kol pamatau, kad publika jau mano. Kartais skaudu būna, kai niekas nekviečia, bet kai pakviečia, gaunu tiek daug komplimentų“, – taip apie dainininkės karjerą Astai Stašaitytei BTV „Sekmadienio ryte“ 10 val. atviraus Birutė Dambrauskaitė.

Dievinanti gėles ir labai nemėgstanti vienatvės dainininkė jau daug metų gyvena viena. Laimei, į svečius užsuka kitos estrados žvaigždės – Rytis Cicinas, Radžis, tikri draugai Irena Starošaitė ir Žilvinas Žvagulis, tačiau pati Birutė ne pas visus draugus bėgtų ištikus nelaimei. „Vytenis Pauliukaitis gali naktį paskambint ir aš bėgsiu pas jį“, -  nuoširdžiai pasakos B. Dambrauskaitė.

Draugus ir svečius savo gamybos torčiukais ir kitais saldumynais mėgstanti pavaišinti dainininkė pati prie jų dažnai net neprisiliečia. Prieš aštuoneris metus žinoma moteris ryžosi sudėtingai skrandžio mažinimo operacijai. Teko keisti ne tik garderobą, bet ir kasdienius įpročius, atsisakyti didelių maisto porcijų, iki minimumo sumažinti taip mėgstamus saldumynus.

„ Žinot, aš nedaug valgau po tos operacijos, bet pasitaisiau. Aš labai patenkinta, bet daktaras nepatenkintas. O nuo ko aš pasitaisau? – retoriškai klaus B. Dambrauskaitė ir tuoj pat ras skanaus pilnesnio gyvenimo kaltininką.

Dainininkė neišgyvena dėl kelių sugrįžusių kilogramų, nes po operacijos greitai numetus labai daug svorio, smarkiai sunyko veidas, atsirado raukšlių. Dabar veido oda vėl spindi sveikata. Be to, anot įspūdingo balso savininkės, ji vėl puikiai jaučiasi lipdama į sceną.

Laidoje „Sekmadienio rytas“ Birutė Dambrauskaitė papasakos, kodėl jos dukra nevaikšto į mamos koncertus ir tai, jog prieš keletą metų išleista labai atvira ir pakankamai skaudi biografinė knyga sukėlė įtampą šeimoje. Paklausta, kodėl vis gi nusprendė pasidalinti savo itin dramatiško gyvenimo peripetijomis su skaitytojais, Birutė Dambraukaistė atsakys trumpai: „Suprantat, gyvenime aš niekada nemeluoju ir jeigu jau rašo knygą biografinę, aš negaliu slėpt“.

Biografinėje knygoje „Esu, kokia esu“ garsios Lietuvos dainininkės gyvenimas kaip ant delno: nenutylėta nei begalinė meilė muzikai, nei abortai, nei seniai amžinybėm iškeliavusio vienintelio  vyro smurtas.

„Aš norėjau draugą tikrą turėti. Nesuprato gal manęs, bet vis tiek aš jį mylėjau ir visą gyvenimą apart jo nė vieno vyro daugiau neturėjau, nei meilužių, nei draugų intymių. Jis buvo man iki paskutinės dienos“,  – laidoje BTV „Sekmadienio rytas“ atvirai prisipažins Birutė Dambrauskaitė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių