D. Kubilius: tuščios lėlytės televizijoje gyvena trumpai

  • Teksto dydis:

Vos prieš kelias dienas LRT televizija ir prodiuserių kompanijos „Videometra“ bei „Singing fish“ paskelbė apie aktorių atranką į naują šiuolaikišką LRT serialą „Meilė kaip mėnulis“. Atrankos rengėjus pasiekė šimtai būti aktorėmis svajojančių merginų laiškų. Jau greitai, spalio 3d. pretendentės vaidinti seriale išvys ne tik viena kitą, bet ir autoritetingą komisiją, kuri iš daugelio pasirinks vienintelę.

Komisijos nariai – serialo „Meilė kaip mėnulis“ pagrindinio vaidmens atlikėjas Mykolas Vildžiūnas, aštrialiežuvė radijo ir televizijos laidų vedėja Zita Kelmickaitė ir du televizijos vilkai – Arūnas Valinskas bei Dominykas Kubilius.

„Yra toks stebuklingas žodis – charizma”, – sako populiariausių televizijos laidų prodiuseris Dominykas Kubilius ir prisimena, kad pirmasis jo susitikimas su dainininku Radži televizijos projekte „Kelias į žvaigždes“ iš atminties niekada neišblės. „Dainininkas jis nebuvo išskirtinai talentingas, – prisimena, – o ir pats nieko įspūdingo pasakyti negalėjo, tačiau kaip jis savo žydromis akimis žaibavo į komisijos nares! Tos jo akys taip degė, kad kai jis paliko sceną, niekas net nežinojo, ką pasakyti.“

„Svarbiausia, kad mergina turėtų ką pasakyti”, – teigia Dominykas ir pasakoja, kad anketose pasitikėjimu trykštantys žmonės dažnai prieš auditoriją pradeda mindžikuoti, pasimeta ir visas jų aprašytas „tobulumas” staiga dingsta. O per daug savęs nereklamuojantys, būna, atsistoja ir per penkias sekundes iš savęs „ištransliuoja” tokią ugnį, tokį pasitikėjimą savimi, kad niekam jokių klausimų nekyla.

„Lietuvoje mes žvaigždžių neturime, sutinku, tačiau pažiūrėkite į mano kolegas, pavyzdžiui Arūną Valinską ar Rūtą Mikelkevičiūtę. Visa Lietuva žino, kad jie turi ką pasakyti ir moka tai daryti. Štai kas paverčia juos ilgalaikėmis įžymybėmis”, – dėsto prodiuseris.

Dominykas Kubilius neabejoja, kad televizijai visuomet reikės „tuštučių” lėlyčių priklijuotomis blakstienomis ir atviromis krūtinėmis. „Jos, tiesa, dažnai keičiasi. Čia tas pats, kaip su žmona – kiek galima į tą patį žiūrėti? – juokauja ne vieną televizijos talentą atradęs prodiuseris. – Tik, bėda, tokios lėlytės televizijoje yra trumpalaikės.”

Jis įsitikinęs, kad LRT serialui „Meilė kaip mėnulis“ „tuštučių” nereikia. Filmavimo aikštelėje svarbiausia – iškalba. Mergina privalo savo viduje turėti daugiau, kad galėtų dalintis su žiūrovais, kad jie pamatytų, jog jos vidus spinduliuoja, kad ji pasitiki savimi ir visiškai nebijo vaidinti, o be galo nori tai daryti.

„Visa tai atrankoje gali pamatyti per pirmąsias porą minučių. Arba žmogus moka save „transliuoti” arba ne“, – savo patyrimu dalijasi Dominykas. Būtent tokią merginą jis ir norėtų rasti serialo „Meilė kaip mėnulis” atrankoje.

Vieša būsimos serialo aktorės atranka vyks sostinės klube „Mojo Lounge”, po kurios susirinkusiųjų laukia nuotaikingas, kino ir televizijos elementų kupinas „Mėnulio pilnaties vakarėlis“, į kurį susirinkti planuoja daugybė šalies įžymybių. Atrankos organizatoriai žada daug staigmenų, vieną iš jų išduoda – ant scenos pasirodys populiari muzikos grupė „Electronic I”! 

Atrankos taisyklės labai paprastos: 20-30 metų amžiaus merginos, su vaidybos patirtimi ar be jos, turėtų atsiųsti dvi nuotraukas (visu ūgiu ir iš profilio) bei informaciją apie save (amžius, gyvenamoji vieta, profesija, priežastis, kodėl mergina norėtų vaidinti seriale). Viską siųsti e-pašto adresu media@videometra.lt iki spalio 1 d.
Serialą „Meilė kaip mėnulis” žiūrėkite kiekvieną pirmadienį-ketvirtadienį, 19:50 val. per LRT televiziją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių