„Burger King“ atidarymas sukėlė pasipiktinimą: po „influencerių“ reklamos nusidriekė eilės

  • Teksto dydis:

Gruodžio 11 dieną Vilniaus „Akropolyje“ duris atvėręs restoranas „Burger King“ internetinėje erdvėje jau spėjo sulaukti internautų teismo. Visuomenės veikėjus ir kitus internautus papiktino incluencerių – Karolinos Meschino ir Iglės – pasisakymai socialiniuose tinkluose.

K. Meschino penktadienį socialiniame tinkle „Instagram“ pasidalijo vaizdo įrašu, kuriame ji stovi prie „Burger King“ restorano ir stebisi žmonių gausa. Vėliau K. Meschino transliaciją tęsė jau automobilyje: „Tikrai kvailai pasijaučiau, galvodama, kad nebus žmonių „Akropolyje“ tiek žmonių eidama į „Burger King“, skatinu jį geriau ragauti per „Wolt“, sėdžiu mašinoje dabar ir laukiu, kol Dominykas grįš“.

Man jau pradeda trūkti žodžių. Įsivaizduoju, kaip jų trūksta medikams.

Po šio incidento pasisakė ir žurnalistas, visuomenės veikėjas Andrius Tapinas. Jis pasidalijo K. Mescino vaizdo įrašo stop kadrais ir piktinosi neatsakingu influencerių elgesiu. „Man jau pradeda trūkti žodžių. Įsivaizduoju, kaip jų trūksta medikams. Šalyje, kurioje per paskutinę savaitę virusu užsikrėtė beveik 1 proc. visų gyventojų ir visi maldauja mažinti socialinius kontaktus, su trenksmais ir fanfaromis atsidaro „Burger King“ ir į „Akropolį“ plūsteli tiek daug gyvenime burgerio nemačiusių humanoidų, kad susiformuoja eilės. Eilės“, – socialiniame tinkle rašė A. Tapinas.

„Ir aš suprantu, kad iš burgerio nemačiusių humanoidų tu nieko negali norėti ir tikėtis, gali kuolą jiems tašyti ant galvos, vis tiek veršis. Ir suprantu, kad begalviai influenceriai neturi jokios atsakomybės ir už reklaminius pinigėlius padarys bet ką, bet jie jau tampa grėsme visuomenei. Kai 350 tūkst. sekėjų turinti Karolina Meschino už „Burger King“ pinigus visus kviečia veržtis į „Burger King“, natūralu, kad susiformuoja eilės. Tada dar ji atvaro pati (kas itin ironiška besilaukiant), išsigąsta eilių ir bėga slėptis į mašiną. Ar Iglė su 174 tūkst. sekėjų straksinti ir nurodanti – varykit paragaut? Na, lašelį proto? Kruopelę atsakomybės mirtinos pandemijos metu? Ir man jau tikrai norėtųsi, kad „Korona stop“ programėlėje būtų fiksuojami ir kontaktai su „Burger King“. Nes tada atvežus karščiuojantį burgerio gerbėją į priėmimą, medikai galėtų išduoti numerėlį ir sakyti – su šituo važiuokit į „Akropolį“, gal dar spėsit paskutinei vakarienei“, – žinomų žmonių abejingumu piktinosi žurnalistas. 

A. Tapinas pasidalijo ir influencerės Iglės įkeltu įrašu, kuriame mergina džiaugėsio naujo restorano atidarymu Lietuvoje ir skatino savo sekėjus „varyti paragauti“.

Feisbuko nuotr.

Žurnalistė Rita Miliūtė socialiniame tinkle nedaugžodžiavo: „Kai vietoj smegenų skamba: galėčiau dabar laisvai viską ištrinti ir apsimesti lyg nieko nenutiko, bet nenoriu meluoti ir kažko vaidinti“.

Na, lašelį proto? Kruopelę atsakomybės mirtinos pandemijos metu?

Restorano pozicija

„Suprantame, kad pandemijos laikotarpiu mūsų „Burger King“ restorano atidarymas sukėlė prieštaringas reakcijas ir sulaukė lankytojų antplūdžio, kuris buvo netikėtai didelis. Norime pabrėžti, kad žmonių saugumo ir sveikatos išlaikymas dabar yra svarbiausias dalykas, todėl primygtinai kviečiame klientus maistą užsisakyti į namus ir nevykti prie restorano jo išsinešti patiems. Tiesa, kad atidarydami restoraną dirbame su influenceriais, tačiau jiems buvome aiškiai nurodę, kad žmonių atvykti prie restorano nekviestų – reklamuoti prašėme tik galimybę maistą užsisakyti į namus. Apgailestaujame, kad viešojoje erdvėje atsirado kitoks paraginimas“, – situaciją komentavo „Tallink Grupp“ komunikacijos vadovė Katri Link.

„Taip pat priduriame, kad prekybos centro „Akropolis“ apsauga jau rūpinasi lankytojų saugumu prie restorano, užtikrindami, kad žmonės ten nesibūriuoja ir laikosi reikalingo atstumo. Tačiau dar kartą kviečiame visus, norinčius paragauti „Burger King“ maisto, jį užsisakyti pristatymui į namus, o ne vykti atsiimti patiems. Nors, dėl didelės užsakymų gausos, jų priėmimas programėlėse „Wolt“ ir „Bolt Food“ gali užtrukti, norime priminti, kad restoranas niekur nedings. Taigi, jei užsisakyti šiuo momentu ir nepavyksta, „Burger King“ maisto paragauti bus galima rytoj ar bet kurią kitą dieną. Prašome visų būti atsakingais ir iš anksto dėkojame už kantrybę“, – informavo bendrovės atstovė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
ale kodel lietuviai neikuria tokiu uzeigu BULKUTES SU DESRELEM ar panasiu pavadinimu,juk ir galetu verslaut, o bruka kazkokius angliskais pavadinimais ir tipo kad tai labaai geraai

ALGIS

ALGIS portretas
Susidariau nuomonę , kad tie influenceriai tai tokia Lietuvos išsigimėlų atmaina JIE GALI FORMUOTI ''NUOMONĘ'' TIK š i k n i n i a m s .

Čia lėkti dėl tų bulvyciu

Čia lėkti dėl tų bulvyciu portretas
Namie galima išsikepti. Musulmonų maistas ir dar su višta.
VISI KOMENTARAI 22

Galerijos

Daugiau straipsnių