„Auksiniuose svogūnuose“ kliuvo ir prezidentei, ir P. Gražuliui

  • Teksto dydis:

Tradiciškai balandžio pirmąją TV3 eteryje karaliavo populiariausi visų laikų humoro apdovanojimai „Auksiniai svogūnai“.

Jau 21-ojoje ceremonijoje buvo įvertinti ir apdovanoti ryškiausi metų įvykiai, politikai ir visuomenės atstovai, o garsios scenos žvaigždės sukūrė teatralizuotus pasirodymus pagal nūdienos aktualijas.

Štai iškilmingos ceremonijos nominantai ir laimėtojai:

1. Metų dvikova

Žaliojo titano Sauliaus Skvernelio mūšis prieš Dalią Grybauskaitę. Du pešasi, trečias pralaimi. Šio mūšio metu buvo paaukota nekalta socialdemokratų aplinkos mergelė Irma Gudžiūnaitė. 

Visvaldas Matijošaitis –  už vidinę dvikovą: Kauno meras ar prezidentas? Ne veltui liaudies išmintis byloja: „Geriau Kaunas rankoj, negu Lietuva lankoj.“

Artūro Zuoko ir Remigijaus Šimašiaus sostų karai dėl Vilniaus. Viena įspūdingiausių praėjusių metų dvikovų, tarp to, „kuris vagia, bet ir miestui daug padaro“, ir to, „kuris nieko gero nepadaro, bet nors nevagia“... Gal... Kaip visuomet šią dvikovą laimėjo... „Rubikonas“, kuris statys naują stadioną.

„Auksinį svogūną“ pelnė Kauno meras V. Matijošaitis.

2. Metų gėlės

Į šią nominaciją pretendavo:

D. Grybauskaitės „tulpių paštas“, išpuoselėjęs gležnus demokratijos daigus, kurie visu grožiu pražydo Eligijaus Masiulio bagažinėje.

Kalnas baltų rožių, kurias Petras Gražulis norėjo padovanoti netikėtai gimusio vaikelio motinai, bet... nusprendė pasilikti savo politinėms laidotuvėms.

Ir trečioji metų gėlė – narcizas Ramūnas Karbauskas, pareiškęs, kad dėl neišpasakyto grožio laimės visus 2019-ųjų metų rinkimus... net ir „Mis Lietuva“.

„Auksinį svogūną“ pelnė prezidentė D. Grybauskaitė.

3. Geriausias visų laikų politiko personažas

Viktoras Agurkichas, kurį vaidino Remigijus Vilkaitis.

Arūnas Valinskas, kurį vaidino Ramūnas Šimukauskas.

Vytautas Šustauskas, kurį vaidino Ineta Stasiulytė.

„Auksinį svogūną“ pelnė aktorė Ineta Stasiulytė.

4. Metų sapnas

Pirmasis pretendentas – Seimo narys Justas Džiugelis, susapnavęs, kad R. Karbauskis Seimo salėje lenkų frakcijai davė 20 eurų kyšį. Tik pagalvokit, net 20 eurų. Apie ką svajoji, ką ir sapnuoji...

Antrasis sapnuotojas – aiškiaregys S. Skvernelis, susapnavęs pranašingą sapną, kad jis gali Astravo atominę elektrinę pakeisti į dujinę. Ne apie kiekvieną susapnuotą briedą reikia pasakoti savo patarėjams...

Trečiasis pretendentas į „Metų sapną“ – visą pavasarį daugumą vilniečių kankinęs košmaras – „Zuokas mano kaimynas“. Laimei, šis košmaras netapo realybe.

„Auksinį svogūną“ pelnė Seimo narys J. Džiugelis.

5. Metų paukštis

Taikos balandis Viktoras Pranckietis, bandęs sutaikyti Prezidentę ir Premjerą. Tačiau, kai pagrindinis „gandras“ R. Karbauskis sužinojo apie Seimo pirmininko nesuderintą skrydį, iš taikos balandžio liko tik keptas karvelis...

Kregždutė Gabrielius Landsbergis, kurį sumedžiojo Artūras Skardžius su vyriausiąja Naisių varove Agne Širinskiene.

Paukščių mylėtojas Remigijus Žemaitaitis, išrinktas Seimo vicepirmininku, iš džiaugsmo susisuko ant galvos tikrą gandralizdį. Mados pasaulyje vis dar netyla ginčai, iš ko Žemaitaitis pasiskolino šią  idėją?

„Auksinis svogūnas“ atiteko R. Žemaitaičiui.

 

 

6. Metų ligonis

Justas Džiugelis. „Kuris yra nesveiko mąstymo žmogus, kuriam viskas baigsis tuo, kad jam su galva negerai. Niekuo negaliu jam padėti“, – diagnozę nustatė psichiatrijos daktaras R. Karbauskis.

Antrasis metų ligonis – Mindaugas Puidokas. „Akivaizdu, kad žmogus serga ir gyvena kitoje realybėje. Jis nesupranta ką kalba ir nesusivokia aplinkoje. Mes negalime leisti, kad toks Seimo narys atstovautų Lietuvai“, – diagnozę nustatė daktaras R. Karbauskis.

Ir trečiasis „Metų ligonis“ – pats daktaras Karbauskis, kuris visus šituos ligonius ir atsivedė į Seimą...

„Auksinį svogūną“ pelnė daktaras Karbauskis.

7. Metų citata

S. Skvernelis. Pranešdamas apie kandidatavimą į Lietuvos prezidentus, pareiškė: „Atėjo laikas šaltuose valstybės vadovo rūmuose girdėti krykštaujančių vaikų juoką, jausti šeimos šilumą“. Dabar jau aišku, kad  premjeras, norėdamas per rinkimus gauti konservatorių palaikymą, pažadėjo Austėjai Landsbergienei leisti prezidentūroje įkurti vaikų darželį...

Antanas Guoga. Anksčiau žadėjo nebedalyvauti politikoje, bet apsigalvojo. Paklaustas, kodėl, atsakė: „Gulėjau lovoje ir pajutau tuštumą“.

E. Masiulis už priešrinkiminius pažadus klaipėdiečiams: „Bus daugiau „žolės“, bus daugiau šviestuvų, daugiau meilės, bus daugiau „fylingo“. Kadangi Masiulio neišrinko, jokio „fylingo“ nebus... bus Grubliausko triūbingas.

„Auksinį svogūną“ pelnė A. Guoga.

8. Metų personažas

Politinis transformeris  M. Puidokas – už tai, kad pats atvyko į Lietuvą iš Sirijaus žvaigždės, o dešimtmetės mergaitės neišleido į  Naująją Zelandiją.

Drakula Aurelijus Veryga – už išgertą medikų kraują, pensininkų kompensuojamus vaistus ir nulaižytą glaistą nuo mokyklinukų pyragaičių...

Don Kichotas R. Karbauskis už nuožmią kovą su LRT eterio malūnais.

„Auksinis svogūnas“ atiteko Seimo nariui M. Puidokui.

9. Metų sportininkas

Šarūnas Marčiulionis – pirmasis lietuvių krepšininkas, tapęs NBA žaidėju, o po to pirmasis NBA žaidėjas, tapęs... valstiečiu.

Politinio pokerio Lietuvos čempionas A. Guoga – praėjusiame europarlamento rinkimų turnyre numovęs kelnes liberalams. Šiemet pradėjo lošti durniaus partiją su Nagliu Puteikiu. Įdomu, ar užteks Puteikiui naglumo išdurninti Guogą?

Lietuvos Policijos generalinis komisaras Linas Pernavas. Vyriausias šalies policininkas pernai užėmė 3-ąją vietą Lietuvos kultūrizmo čempionate. Keistas sutapimas – pernai Lietuvos policija sulaikė rekordinį kiekį anabolinių steroidų...

„Auksinį svogūną“ pelnė L. Pernavas.

10. Metų aktorius

Geriausias komedijos žanro aktorius – P. Gražulis už pagrindinį vaidmenį filme „Žinau, ką padarei aną vasarą“.

Geriausias mistinio žanro aktorius, sukūręs dievišką stebuklą ir vienu prisilietimu išgydęs nevaisingumą – P. Gražulis, filme „Skrydis virš Birutės lizdo“.

Geriausias tragedijos žanro aktorius – P. Gražulis, atlikęs pagrindinį vaidmenį filme „Palanga netiki ašaromis“. 

„Auksinis svogūnas“, žinoma, atiteko P. Gražuliui.

Humoro ceremonijos žiūrovai scenoje išvydo visą būrį žinomų veidų. Į prezidentinių rinkimų traukinį nespėjusius Džildą ir Orestą Vaigauskus (I. Stasiulytę ir Aistį Mickevičių), estrados princas Rytis Cicinas tapo premjeru S. Skverneliu ir aiškinosi santykius su prezidente D. Grybauskaite, kuria tapo Inga Valinskienė.

Česlovas Gabalis tapo Ingrida Šimonyte ir scenoje rikiavo visą armiją savo mėgstamų personažų – kareivių Šveikų. Aktorė Violeta Mičiulienė įkūnijo Seimo narę Aušrą Maldeikienę, kuri kibo į atlapus Gitanai Nausėdai – dainininkui Vytautui Šiškauskui. Gupės „YVA“ ir „DAR“ pateikė savąją korupcija kaltinamų teisėjų istorijos versiją.

Viena didžiausių vakaro staigmenų tapo politiko Viktoro Uspaskich pasirodymas su dviem savo antrininkais – aktoriais Ramūnu Šimukausku ir Vaidotu Martinaičiu, tapusiais trimis muškietininkais.

Humoristas Vitalijus Cololo jau antrą kartą tapo Seimo nare Agne Širinskiene, kuri meiliai asistavo su vėjo malūnais kovojančiam  Don Kichotui – R. Karbauskui, kurio vaidmenį atliko aktorius Marius Jampolskis. Grupė „Džentelmenai“ savo numerį skyrė Policijos generaliniam komisarui L. Pernavui, o dainininkai Deivis ir Natalija Bunkė suvaidino karštą sceną iš P. Gražulio ir jo neseniai gimusios dukrelės mamos Birutės gyvenimo.

Rinkiminę dvikovą ir kandidatų pažadus linksmai žiūrovams pateikė dainininkai Radžis, Ištvanas Kvik ir grupė „Sare Roma“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nesupratau

Nesupratau portretas
bajerio,kodėl Žemaitaitį nominavo metų paukščiu,bet parodė Montvydą ir alpaką. Jeigu jau sukuosena gandralizdis,tai lyg nėra paukščių panašių į semo nario šukuoseną? O antras dalykas nepatiko grūbūs išsireiskimai apie krabo lazdeles(Matijošaiciui), dar pasakymas Puidokui,kad gerai jei nebūsit prezidentu,nes nuvarytų Lietuvą visai. Suprantama,jog tai tiesa,bet negi negalima tu pačių žodžių pasakyt žaismingai,šmaikščiai,bet netiesmukai. Daug protingiau pačių vedėjų atžvilgiu būtų. Ne juokas apėmė,bet kažkokia nuvalkiota,primytyvi,be pastangų išsireiškiama gėda. Žiūrėjau,bet įdomu nebuvo.

vida

vida portretas
GRAZULI PERDAUG UZSIPUOLE PATYCIAS IS JO PADARE NEGALIMA TAIP ELGTIS.BUVAU KONCERTE GRAZULIS BANDE JUOKTIS BET TAI JUOKAS PER ASARAS

tik siaipsau renginukas

tik siaipsau renginukas portretas
Juokauti irgi reikia sugebėti. Numeris su prezidente buvo žemiausio lygio pasirodymas renginyje.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių