Atlantą perplaukęs A. Valujavičius: gyvenimas – arba drąsus nuotykis, arba niekas!

  • Teksto dydis:

Vakar Atlanto vandenyną perplaukęs Aurimas Valujavičius šiandien savo feisbuko paskyroje pasidžiaugė, kad kelionė įgyvendinta ir dėkojo visiems, kurie juo tikėjo.

„Gyvenimas – arba drąsus nuotykis, arba niekas!

Po 120 dienų, 14 valandų ir 48 minučių Atlanto vandenynas yra perplauktas!

Daug emocijų, didžiulis išbandymas ir dešimtoji gyvenimo kelionė oficialiai įgyvendinta!

Tikėkite savimi, nes jei savim netikėsit, tai kas tuomet jumis tikės?

Ačiū visiems, kurie prisidėjo prie šios mano svajonės išpildymo, už jūsų šiltas ir motyvuojančias žinutes ir ačiū už tai, kad tikėjote manimi!

Ir mes galingi iš naujo, yeee!

Lai „Lituanica“ atgimsta naujame šimtmetyje!

Ačiū!“ – rašė A. Valujavičius.

Primename, kad A. Valujavičius antradienį vakare, po 22 val. Lietuvos laiku, baigė keturis mėnesius per Atlantą vienviete valtimi „Lituanica“ trukusią kelionę ir pasiekė Majamio pakrantę.

8 tūkst. kilometrų kelionę A. Valujavičius skyrė paminėti 90-osioms S. Dariaus ir S. Girėno skrydžio per Atlantą metinėms, taip norėdamas užfiksuoti Lietuvos rekordą.

Keliautoją pakrantėje pasitiko apie šimtas žmonių su Lietuvos vėliavomis ir atributika.

A. Valujavičius šia kelione bandė pagerinti ir pasaulio rekordą, tikėdamasis Šiaurės Amerikos žemyną pasiekti per 110 dienų. Vis dėlto to padaryti nepavyko, nes sutrukdė vėjas. Kelionė užtruko ilgiau.


Bus sukurtas dokumentinis filmas

Istorinį, o kartu ir rekordinį plaukimą per Atlanto vandenyną keliautojas fiksavo vaizdo kameromis. Pasiekus Lietuvą, sukaupta medžiaga bus perduota montažo režisieriui ir garso prodiuseriui, kurie pradės dokumentinio filmo kūrybos darbus. Jo premjera Lietuvos kino teatruose numatyta 2024-ųjų sausį.

Visuomenė buvo kviečiama stebėti A. Valujavičiaus kelionę ir prie jos įgyvendinimo prisidėti finansiškai – šiuo kvietimu jau pasinaudojo nemažas būrys tautiečių.

„Paskelbęs apie kelionę, pasidalijau galimybe prie jos prisidėti finansiškai ir tuo, kad atsidėkodamas už kiekvieno indėlį, ant valties parašysiu žmogaus vardą ir pirmąją pavardės raidę. Iki išplaukimo ant valties surašiau daugiau nei 2 tūkst. vardų, juos pildžiau laukdamas tinkamo vėjo Ispanijoje, o prisidėjusius kelionės metu ant valties surašysiu jau pasiekęs Majamį“, – prieš išplaukdamas teigė A. Valujavičius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

gal baikit

gal baikit portretas
su tuo "zygdarbiu". Kur jis dirba, ka nuveikė Lietuvai, kiek mokesciu sumokejo valstybei? Kas apmokejo sita veltedyste?

blt Kepenas ka tik

blt Kepenas ka tik portretas
seime per Vyriausybės valanda pratrydo apie šito d..'žygdarbi', bet nėžodžiu neklausė ministrų apie svarbius šalies dalykus KOKS ŽYGDARBIS? Šito berno paplaukimas per užsimanyta perplaukima? Nu tai tegu irkluoja . Sau Toliau. Kas iš to man ar Lietuvai? Gal dar kokios premijos pareikalaus per tokius bukus galva kepenus? Katri nežinia kaip ir kam sėdi mūsu šalies valdyme

Tadas

Tadas portretas
Vyrukas per visa atlanta plukde Lietuvos veliava. O kauno diena nesugeba prie savo pavadinimo Lietuvos veliavos iskelti...
VISI KOMENTARAI 60

Galerijos

Daugiau straipsnių