Atkeliauja naujosios kartos „Nasrai“ – įtemptas trileris „Sekluma“

  • Teksto dydis:

Įtempto siužeto filmų mėgėjai tikriausiai niekuomet nepamirš 1975 metais dienos šviesą išvydusio Steveno Spielbergo režisuoto trilerio „Nasrai“.

Trimis „Oskaro“ statulėlėmis apdovanota juosta vėliau turėjo dar du tęsinius ir drąsiai gali būti vadinama savo žanro klasika. Jau šį savaitgalį, rugpjūčio 12 dieną, šis legendinis filmas atgis šiek tiek kitokiu amplua. Kūrėjai tikrai pasistengė, kad veiksmo ir įtampos netrūktų. Trileris „Sekluma“ jau dabar kino kritikų vadinamas naujosios kartos „Nasrais“.

Filmą ėmėsi režisuoti Jaume Collet–Serra, kuriam įtempto siužeto filmai yra pats įdomiausiais ir daugiausiai iššūkių keliantis žanras. Sulaukęs sėkmės su tokiais kino hitais, kaip „Vaško namai“, dramomis su Liamu Neesonu „Nežinomas“ bei „Non–stop“, jis ėmėsi ir kur kas ambicingesnio projekto – trilerio „Sekluma“.

„Didžiausias iššūkis buvo sukurti tokį ryklį, kad ne tik filmo herojai, bet ir žiūrovai jį visą filmą jaustų alsuojant į nugarą. Mano tikslas – ne gąsdinti, o padaryti taip, jog visas tas 86 minutes, kiek trunka juosta, žmonės kino teatruose sėdėtų lyg ant adatų nežinodami, kaip gi viskas baigsis, o vėliau į vandenyną liptų atsargesni ir akylesni“, – sako režisierius.

Jis sumanė, jog filme „vaidinti“ turi baltojo ryklio patelė, nes jos yra didesnės nei patinai. Siaubūnė buvo kuriama pasitelkiant moderniąsias kompiuterines technologijas, nes realiame gyvenime toks ryklys nelaisvėje neišgyventų, o ir niekas iš aktorių tikriausiai nesutiktų rizikuoti savo gyvybe.

Didieji baltieji rykliai dar yra vadinami „baltąja mirtimi“. Jie gyvena visų vandenynų (išskyrus Arkties) paviršiniuose pakrančių vandenyse. Šie gyviai paprastai užauga iki šešių metrų ilgio, sveria net 2250 kilogramų ir yra laikomi didžiausiomis plėšriosiomis žuvimis žemėje.

Filme „Sekluma“ toks ryklys atlieka vieną pagrindinių vaidmenų. Šįkart jis pragaru paverčia vienos banglentininkės (ją vaidina Holivudo žvaigždė Blake Lively) rojų. Trilerio istorija neeilinė: besitreniruojančią Nensę atakuoja ryklys. Pirma ataka baigiasi gan laimingai: nors ir perplėšta šlaunimi, merginą išgelbėja didžiulis akmuo. Tačiau kraują pajutęs ryklys puola kitus banglentininkus ir juos nužudo. Nensė suvokia, kad liko viena – įkalinta ant akmens ir atokiau nuo kranto. Pasirinkimo ji neturi: arba turės pergudrauti ryklį–žudiką, arba mirtinai nukraujuos. Atsigavusi nuo pirminio šoko ir numalšinusi kylantį beviltiškumo jausmą, Nensė pasiryžta kovoti dėl savo gyvybės ir ima kurti išsigelbėjimo planą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

p

p portretas
beje , visų aktorių vaidyba liuks

p

p portretas
normaliai vienam kartui namie be reklamos

maciau

maciau portretas
sudo vertas
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių