Apie K. Lagerfeldą – faktais

  • Teksto dydis:

Aukštosios mados krikštatėviu vadinamas Karlas Lagerfeldas išsiskyrė ekscentriškumu, kaip ir jo kuriami spalvingi, drąsūs, išskirtiniai modeliai. Savita išvaizda ir elgesys kėlė ne mažesnį susižavėjimą. Dizainerio įvaizdis, kuriam liko ištikimas du dešimtmečius, – tamsūs akiniai, žilų plaukų, surištų į arklio uodegą, šukuosena ir balta katė glėbyje. Tokį jį prisimins pasaulis.

1. Mėgstamas posakis. "Aš esu savo paties karikatūra, ir man tai patinka. Jaučiuosi kaip su kauke. Todėl man Venecijos karnavalas tęsiasi visus metus".

2. Slėpė gimimo datą. K.Lagerfeldas iki pat gyvenimo pabaigos viešai taip ir neatskleidė, kuriais tiksliai metais yra gimęs, mistifikuodamas šį faktą tik dėl jam vienam žinomų priežasčių. Ilgą laiką tikino, kad tiksli data nežinoma, vėliau nusprendė pasijauninti ir teigė, kad yra gimęs 1938-aisiais. Dokumentai liudija, kad jis gimė 1933 m. rugsėjo 10 d.

3. Susitrumpino pavardę. Tikroji dizainerio pavardė – Karlas Otto Lagerfeldtas. Karjeros pradžioje "t" raidę jis nubraukė, kad pavardė gražiau skambėtų ir būtų komerciškai patrauklesnė.

4. Melavo apie kilmę. K.Lagerfeldas teigė, kad jo tėvas yra kilęs iš Švedijos, nors tai yra netiesa. Otto Ludwigas Lagerfeldtas, bendrovės, prekiavusios kondensuotu pienu savininkas, gimė ir visą laiką gyveno Vokietijoje, ir jokių ryšių su Skandinavija neturėjo. Dizainerio motina Elisabeth Bahlmann buvo kilusi iš vidurinės klasės vokiečių politiko šeimos, o prieš ištekėdama dirbo apatinių drabužių parduotuvėje.

5. Buvo išlepintas jaunėlis. Pasiturinčioje šeimoje augęs dizaineris turėjo dviem metais vyresnę seserį Marthą, tačiau buvo mamos lepūnėlis. Jo paties žodžiais tariant, buvo tiesiog nepakenčiamas ir sugadintas, panašiai kaip Shirley Temple. Iki pat gyvenimo pabaigos užmigdavo tik apsikabinęs pagalvę – iš vaikystės likęs įprotis.

6. Nuo mažens domėjosi mada. Būdamas vaikas Karlas mėgo karpyti nuotraukas iš madų žurnalų. Taip pat akylai stebėjo, kaip kiti vaikai rengiasi mokykloje ir kritiškai juos vertindavo.

7. 14-os Išvyko užkariauti Paryžiaus. Karlas jau paauglystėje žinojo, kad nori kurti drabužius ir tapti žinomu dizaineriu. Todėl su tėvų palaikymu vienas išvyko į Prancūzijos sostinę, mokėsi licėjuje, daugiausiai dėmesio skyrė piešimo ir istorijos pamokoms.

8. Pirmasis įvertinimas – nepilnamečiui. Šešiolikmetis K.Lagerfeldas pirmą kartą dalyvavo dizaino konkurse, kuriam pateikė palto modelio eskizus ir audinio pavyzdžius. Pagal šią kategoriją jis pelnė pirmąją vietą.

9. Daugelį metų dirbo kitiems. Netrukus daug žadantį jaunuolį pasamdė dizaineris Pierre Balmain. Pradėjęs nuo asistento pozicijos per kelis metus jis tapo vienu iš šių mados namų dizainerių. Vėliau dirbo su dizaineriu Jeanu Pato, mados namais "Chloe", "Fendi", "Chanel". Savo pirmą kolekciją pristatė 1958 m., bet naudojo pseudonimą – Roland Karl. 1980 m. jis jau buvo tikra mados pasaulio žvaigždė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pasakos tęsinys

Pasakos tęsinys portretas
Paskui jis tapo garsiu dizaineriu, o laisvalaikiu šiknadraskiu. O kai 2001m mirė jo antra(s) pusė, per metus numetė 40 kg ir pakeitė įvaizdį, kurį išlaikė iki pabaigos....Respect ir Amen didžiam menininkui

Valdas

Valdas portretas
Nesupratau straipsnio autoriaus? O, tai po 80-ūjų viskas - jis negyveno kad, faktų nėra? Maždaug, rado išverstą pastraipą ir perspausdino. Žurnalistinio darbo - nulis.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių