Aktorius R. Williamsas sirgo ir Parkinsono liga

  • Teksto dydis:

Robinas Williamsas (Robinas Viljamsas) buvo aiškaus proto, bet prieš numanomą savižudybę kentė nuo ankstyvos stadijos Parkinsono ligos ir sunkios depresijos bei nerimo, sakoma ketvirtadienį paskelbtame jo našlės pareiškime.

Susan Schneider (Sjuzan Šneider) sakė, kad R.Williamsas „dar nebuvo pasirengęs viešai papasakoti“ apie savo kovą su parkinsonizmu – nepagydoma liga, kuri pažeidžia nervų sistemą ir sukelia drebulį bei judesių lėtumą.

„Po tragiškos Robino mirties viliamės, jog kiti ras stiprybės siekti priežiūros ir paramos, kurių jiems reikia, ... kad nejaustų tokios baimės“, – sakoma S.Schneider pareiškime.

63 metų talentingasis komikas, „Oskaro“ laureatas, kurio padūkėliškas stilius ir dramatinis įvairiapusiškumas pavertė jį viena didžiausių kino ir televizijos žvaigždžių, pirmadienį buvo rastas pasikoręs savo namuose Tiburone Kalifornijoje, į šiaurę nuo San Fransisko.

Naujienos, kad komikas taip pat sirgo Parkinsono liga, atkreipė dėmesį į sąsają tarp šios ligos ir depresijos.

„Nors bet kokios rimtos ligos diagnozė gali būti triuškinanti, Parkinsono (liga) ir depresija gali eiti drauge“, – sakoma organizacijos „National Parkinson Foundation“ pareiškime, kuris buvo paskelbtas po S.Schneider pareiškimo.

„Depresija gyvenimo kokybę paveikia labiau nei (Parkinsono) ligos pakenkimas motorikai“, – nurodė organizacija, kuri pridūrė, jog daugiau kaip pusė žmonių, sergančių Parkinsono liga, taip pat serga klinikine depresija.

Parkinsono liga buvo diagnozuota ir tokioms įžymybėms kaip aktorius Michaelas J.Foxas (Maiklas Dž.Foksas), boksininkas Muhammadas Ali (Muhamadas Alis) ir dainininkė Linda Ronstadt (Linda Ronstat), kuri pernai sakė, kad ši liga atėmė iš jos dainininkės balsą.

Jungtinėse Valstijose Parkinsono liga kasmet diagnozuojama 50-60-čiai tūkst. žmonių, paprastai – vyresnių nei 50 metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių