Aktorius G. Rushas Australijoje laimėjo bylą dėl šmeižto

  • Teksto dydis:

„Oskarą“ pelnęs aktorius Geoffrey Rushas (Džefris Rašas) ketvirtadienį laimėjo bylą dėl šmeižto, iškeltą vienam Australijos dienraščiui, pranešusiam, kad jis esą nepadoriai grabinėjo vieną aktorę.

2017 metais pirmajame laikraščio „The Daily Telegraph“ puslapyje paskelbtame straipsnyje teigiama, jog teatrų bendrovė „Sydney Theatre Company“ gavo skundą, kad G. Rushas neva nepadoriai lietė vieną kolegę statant spektaklį „Karaliaus Lyras“.

Sidnėjaus teismas ketvirtadienį nutarė, kad leidinys publikavo „neapgalvotai neatsakingą sensacingos žurnalistikos medžiagą“ ir priteisė G. Rushui 850 tūkst. Australijos dolerių (538 tūkst. eurų) kompensaciją.

„Šioje byloje nėra nugalėtojų: ji buvo itin kankinanti visiems jos figūrantams“, – prie teismo rūmų verdiktą trumpai pakomentavo G. Rushas, kelis mėnesius trukusį teismo procesą pavadinęs „siaubingu laikotarpiu“.

Pasak teisėjo Michaelo Wigney (Maiklo Vignio), virtinę dienraščio straipsnių perskaitęs supratingas skaitytojas, pagalvotų, kad G. Rushas yra „iškrypėlis“. M. Wigney taip pat nutarė, kad tokia leidinio medžiaga yra daugiausiai nepagrįsta.

Teisėjas nurodė, jog aktorės Eryn Jean Norvill (Erin Džin Norvil) pateikti įrodymai buvo prieštaringi, o pati ji „kartais buvo linkusi perdėti ir pagrąžinti“ savo pasakojimus.

M. Wigney pažadėjo kiek vėliau išsamiau įvertinti padarytą moralinę žalą.

Australija garsėja savo griežtais įstatymais dėl šmeižto, dažnai teikiančiais pirmenybę nepadoriu elgesiu kaltinamam žmogui.

G. Rushas 1997 metais pelnė „Oskarą“ geriausio aktoriaus kategorijoje už vaidmenį filme „Spindesys“ (Shine). Be to, jis taip pat laimėjo „Golden Globe“, „Emmy“ ir „Tony“ apdovanojimus.

„The Daily Telegraph“ priklauso magnato Ruperto Murdocho (Ruperto Merdoko) bendrovei „News Corp“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ir

Ir  portretas
Australija ranka pasiekiama ir aktorius labai žinomas. Šita naujiena kaip tik mums.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių