Aktorė V. Lisikaitė: saviironija – sveiko žmogaus bruožas

  • Teksto dydis:

Jau spalio 18 d. pasirodysiančioje Tado Vidmanto komedijoje „Pats sau milijonierius“ nusifilmavo gausus būrys gerai Lietuvoje žinomų pramogų pasaulio atstovų ir aktorių. Viena jų – Vaida Lisikaitė, kino, teatro ir televizijos aktorė, sukūrusi daugelį tiek dramatinių, tiek humoristinių vaidmenų, o naujame filme įkūnijusi įspūdingą Lauritos personažą.

Laurita – kriptovaliutų ir viešbučių verslu užsiimančio Donato (aktorius Audrius Bružas) mergina, kuriai rūpi tik pinigai ir madingi vardiniai drabužiai. Būdama socialinio tinklo „Instagram“ pseudo influencerė ji visur su savimi nešiojasi madingą šunelį Gučį ir tiesiog negali pakęsti nevykėlių. Todėl kai Donatą ištinka sunkumai, ji net nedvejodama susirenka savo daiktus ir puola į kito vyro glėbį.

Aš tikrai džiaugiuosi ir didžiuojuosi kiekvienu vaidmeniu, kurį gaunu.

„Aš nebijau iš savęs pasijuokti ir manau, kad saviironija yra labai sveikas žmogaus bruožas. Gal dėl to drąsiai imuosi pačių įvairiausių vaidmenų, net ir barakudų ar fyfų. Lauritos personažas tikrai įsimintinas tiek išvaizda, aprangos stiliumi, kalbėjimo maniera, tiek mąstymu, todėl jį kurti buvo beprotiškai įdomu“, – sako V. Lisikaitė.

Aktorė teigia nesigailinti nei vieno vaidmens, kurį yra atlikusi, o T. Vidmanto komedijoje suvaidino tokią fyfą, kad net pati šiek tiek išsigando, ar neperspaudė. „Aš tikrai džiaugiuosi ir didžiuojuosi kiekvienu vaidmeniu, kurį gaunu ir stengiuosi jį išpildyti kuo geriausiai. Kartais prisimenu savo sukurtą Lauritą ir pagalvoju, kad baisu, jeigu tokių moterų tikrai egzistuoja.

Visgi tikiu, kad suvaidinau tokią fyfą, kokios dar niekas nėra suvaidinęs Lietuvos kine. Mačiau kelias ištraukas iš filmo ir gal kiek neramu, ar neperspaudžiau įsijausdama į vaidmenį. Tikiuosi, kad dabar viso Lietuvos instagramerės nepradės manęs nekęsti ir, susitikusios gatvėje, neprimuš savo madingais rankinukais“, – šmaikštauja aktorė.

Režisierius T. Vidmantas taip pat liko patenkintas V. Lisikaitės vaidyba. „Vaidos atsidavimas ir sukurtas Lauritos vaidmuo – išskirtinis. Rašydamas šį personažą net neįsivaizdavau, kad aktorė jį pakels į dar aukštesnį lygį. Dažnai savo filmams sumontuoju po trumpą muzikinį tyzerį. Šį kartą į jį sudėjau „sparnuotas“ Lauritos frazes. Žinoma, filme jų bus dar daugiau“, – sako T. Vidmantas.

„Pats sau milijonierius“ – tai jau penktasis žiūrovų pamėgto pramoginio kino kūrėjo darbas, kupinas juokingų nesusipratimų, pikantiškų paslapčių ir taiklaus humoro. 34 metų Donatas ne tik vadovauja viešbučiui, kurį jam prieš išvažiuodamas gyventi į Šveicariją paliko tėvas, bet visai neseniai įsigijo kriptovaliutų „fermą“ bei sportinį „Lamborghini“ automobilį. Įvaizdis Donatui – svarbiausias dalykas gyvenime. Būtent dėl to jo ir Lauritos veiduose nuolat spindi šypsenos. Visgi viskas pakrypsta netikėta linkme, kai Donatas sulaukia tėvo skambučio.

Filme vienus pagrindinių vaidmenų atliks gerai žinomi aktoriai – lietuviškų komedijų virtuozas A. Bružas ir 2017 m. „Sidabrinės gervės“ apdovanojimą už geriausią antraplanį vaidmenį gavusi Gelminė Glemžaitė, retai kine sutinamas Vytautas Rumšas vyresnysis ir kiti. Taip pat – visas būrys Lietuvos pramogų pasaulio atstovų.

Tado Vidmanto komedija „Pats sau milijonierius“ kinuose nuo spalio 18 d.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių