Vasara svajonių kieme: kaip jį įsirengti?

  • Teksto dydis:

Koronaviruso pandemija gerokai pakoregavo mūsų poilsio poreikius ir įpročius. Ėmėme labiau vertinti privačias, saugias namų erdves. Vasarą dar labiau mėgausimės nuosavais kiemais, todėl verta užsiimti šios poilsio zonos atnaujinimu.

Interjero prekių ir apdailos medžiagų specializuotas prekybos tinklas Lietuvoje NAMŲ IDĖJŲ CENTRAS (NIC) padės sukurti tokią erdvę, kurioje norėsis leisti ne tik savaitgalius, bet ir vasaros atostogas. "Lauko erdvė turi savų niuansų, tad ypatingą dėmesį reikia skirti komfortui ir patvarumui", – atkreipia dėmesį NIC interjero ir eksterjero centro VIP ZONE vadovas Vidmantas Bacys.

Išmanieji sprendimai

Mūsų klimato zonoje komfortas didele dalimi priklauso nuo oro, tačiau šiuolaikiškos technologijos sudaro galimybes, kad jis netaptų kokybiško poilsio trikdžiu.

Permainingų orų Lietuvoje būtina pavėsinė, sauganti ir nuo kaitrios saulės, ir nuo nemalonaus vėjo. Pasirinkus tinkamą jos konstrukciją, veranda ar prie namo prisišliejanti kiemo dalis gali tapti vasaros kambariu, kuriame gera ilsėtis, o prireikus – patogu ir padirbėti.

"Tikriausiai ne kartą svajojote, kad pavėsinė keistų savo konstrukciją: norite pasideginti – atsiveria stogas, siekiate susilieti su gamta – dingsta sienos, papūtė žvarbus vėjas – reikiama siena vėl stojo į savo vietą. Pažangios technologijos sparčiai modernizuoja visas žmogaus gyvenimo sritis, jos įžengė ir į pavėsinių pasaulį", – sako V.Bacys ir pristato naujovę, kurią jau spėjo įvertinti komfortą mėgstantys lietuviai, – išmaniąsias pavėsines.

Šių pavėsinių konstrukciją lengva keisti nesikeliant nuo patogaus gulto. Vos vienu mygtuko paspaudimu nuotolinio valdymo pultelyje galima atverti stogą, nuleisti sienas, įjungti šildymą ar apšvietimą.

Mūsų klimato zonoje komfortas didele dalimi priklauso nuo oro, tačiau šiuolaikiškos technologijos sudaro galimybes, kad jis netaptų kokybiško poilsio trikdžiu.

Kuriame jaukumą

Poilsio zona neįsivaizduojama be sūpynių. Atradimu gali tapti supamasis fotelis, tik iš miegamojo ar svetainės jis persikelia į kiemą ar sodą.

"O galbūt šiemet pats metas išbandyti sofos su pakeliamu stogeliu pranašumus: prireikus jis puikiai apsaugo ir nuo kaitrios saulės, ir nuo vėjo", – intriguoja VIP ZONE siūloma galimybe V.Bacys.

Lauke paprastai nėra tiesioginio elektros šaltinio, bet ir čia yra puikių sprendimų, kurie leidžia buvimu lauke mėgautis bet kokiu oru ar sutemus. Drėgmei, vandeniui, dulkėms atsparūs, įkraunami lauko šviestuvai ne tik suteikia jaukumo, bet ir apšviečia. Jų pranašumas – stilingos formos, nuotolinis valdymas, skirtingas šviesos intensyvumas, ilgas veikimas.

Komfortas – kaip svetainėje

Komfortui būtini baldai. Lauko baldai – prekė ne vieniems metams, todėl renkantis juos reikia įvertinti ne tik jų stilingumą, patogumą, bet ir patvarumą.

"Pas mus orai nėra lepinantys, todėl šie baldai turi būti lengvai prižiūrimi. Juk norime ilsėtis, o ne vergauti daiktams", – pastebi V.Bacys.

Poilsio zonos lauke – tarsi namų interjero tęsinys, todėl lauko baldai vis labiau primena vidaus baldus. Ištobulintos technologijos dabar leidžia gaminti ypač atsparias medžiagas, kurios nebijo saulės, vėjo ar netgi lietaus. Baldai gaminami taip, kad galėtų ištisus metus stovėti lauke.

Pažangiausi medžiagų gamintojai sudaro galimybę mėgautis lauko baldais tarsi kambario. Naujosios technologijos leidžia pagaminti tokius audinius, kurie atsparūs drėgmei, saulei, tačiau kartu malonūs liesti.

"Sėdėdami ant jų jausite lygiai tokį patį komfortą, kaip ir įsitaisę savo svetainėje", – tikina VIP ZONE vadovas.

Moduliniai baldai

Lauko baldai turi būti kaip įmanoma patogesni, lengvi ir pritaikomi prie aplinkos. Pritaikyti prie aplinkos lengviausia modulinius baldus. Jie sujungiami iš atskirų dalių, todėl, esant reikalui, lengva juos pernešti į kitą vieta, pakeisti išdėstymą.

"Vienas baldų komplektas gali būti transformuojamas ir keisti savo išvaizdą pagal poreikius ir nuotaiką. Ir nebūtinai tai yra didelis komplektas ir daug dalių. Galima rinktis ir labai kompaktišką, net nedideliam balkonui tinkantį modelį, kuris gali transformuotis į sofą su staleliu per vidurį, trivietę sofą, gultą, kampą ar būti išardytas ir naudojamas atskiromis dalimis", – pristato naujovę pašnekovas.

Dominuoja ramios žemės spalvos. Turint tokius baldus lengva pritaikyti aksesuarus, žaisti spalvomis, keistis bėgant laikui. Tam puikiai pasitarnauja spalvingos pagalvėlės, šviestuvai ar kiti akcentai.

Svarbiausias – stalas

Maži ar vidutinio dydžio lauko stalai – praeitis. Geriausia įsigyti didžiulį kvadrato ar stačiakampio formos stalą, prie kurio galėtų patogiai įsitaisyti gausi kompanija, vietos užtektų ne tik užkandžiams, bet ir trijų patiekalų pietums.

Valgymo zona – viena svarbiausių, čia vėlgi labai svarbus patogumas. Juk svetainėje gali pietauti prie aukšto stalo, o kavą gerti jau prie žemo. Laukui skirtų baldų gamintojai apie viską pagalvojo ir taupantiems vietą siūlo universalų variantą. Stalą pavertė tarpiniu tarp pietų ir kavos, pažemino iki 60–70 cm, o prie jo statomus fotelius ar sofas paaukštino. Patogu ir ilsėtis, ir valgyti.

Kaip be gėlių?

Prieš įsirengdami masažinį baseiną visų pirma klausiame savęs, ar tikrai naudosimės juo pakankamai, kad pasiteisintų investicija.

Svarbi detalė, kuriant grožį ir jaukumą kieme, – gėlės. Lauke jos puikiai jausis vokiškuose LECHUZA vazonuose. Šie vazonai unikalūs tuo, kad turi integruotą automatinę laistymo sistemą, kuri aprūpina augalus reikiamu vandens ir trąšų kiekiu iki 12 savaičių (priklausomai nuo augalo dydžio). Viskas, ką reikia padaryti, tai įpilti vandens į laistymo sistemą.

Pagaminti iš kokybiško ir patvaraus plastiko vazonai yra atsparūs smūgiams, šalčiui ir saulės spinduliams, todėl juos galima laikyti lauke net žiemą, o vasarą, palikti saulėkaitoje, jie neblunka.

Natūraliai atrodanti pintų vytelių ar betono faktūros imitacija – vazonų dizaino įvairovė leis pasirinkti labiausiai derančius jūsų aplinkoje.

Namų SPA

Masažinis SPA baseinas namų kieme nebėra išskirtinė prabanga. Dabar gamintojai siūlo tiek skirtingų klasių baseinų, kad išsirinkti gali kiekvienas: nuo ekonominių variantų iki prabangių tiek savo išvaizda, tiek funkcijomis ir priežiūros sistemomis SPA baseinų.

"Prieš įsirengdami masažinį baseiną visų pirma klausiame savęs, ar tikrai naudosimės juo pakankamai, kad pasiteisintų investicija. Nesvarbu, ar norite pagerinti savo sveikatą, ar tiesiog linksmai ir atpalaiduojančiai praleisti laiką su draugais ir šeima, masažinis baseinas turi teigiamą poveikį gyvenimo būdui", – įsitikinęs VIP ZONE vadovas.

Masažiniai baseinai pasižymi daugybe funkcijų, įskaitant skirtingus dizainus, purkštukų sistemas, vandens priežiūros galimybes ir dar daugiau. Pavyzdžiui, įmontuotas LED apšvietimas puikiai tinka naktinėms maudynėms, o naujoviškos purkštukų sistemos palengvina raumenų skausmą ir suteikia atpalaiduojantį masažą.

"Vandens priežiūros sistema "Fresh Water", naudojanti paprasčiausią druską, leidžia išlaikyti švarų vandenį visus metus jo nekeičiant", – paaiškina V.Bacys.

Yra belaidžio nuotolinio valdymo pulto parinkčių, kad būtų galima reguliuoti temperatūrą ir kitus parametrus iš bet kurios namų vietos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių