Tvari kūryba: naujas seno megztinio gyvenimas

Spintoje jau atlikta kruopšti šiltų megztinių, sijonų, šalikų revizija. Jei po jos atsirado krūvelė morališkai pasenusių, nusidėvėjusių, netinkamo dydžio, neskubėkite išmesti: iš trikotažo galite sukurti daug mielų dalykėlių namams. Tvarių rankdarbių kūrėjai tikina, kad kokybės nepraradusį megztinį galima sunaudoti visą – nuo rankovių galiukų iki apačios.

Žiemos aksesuarai

Nieko nėra paprasčiau kaip iš megztinio padaryti pagalvę. Nesvarbu, megztinis be užsegimo ar užsegamas sagomis, užtrauktuku, su kišenėmis ar kaip nors dekoruotas – visa tai suteiks šiai interjero detalei daugiau žavesnio.

Jei dispozicijoje ne vienas megztas drabužis, iš jų atraižų netruksite pasiūti jaukų šaltų vakarų draugą – pledą ar lovatiesę. Tarp megztų detalių galite įterpti lopelius iš vilnonio audinio, plono dirbtinio kailiuko ar kokybiškas seno pledo skiautes. Kad rankdarbis būtų tvarkingas ir tvirtas, prisiūkite pamušalą, sudygsniuokite abu sluoksnius.

Smagu sėdėti

Išskleidžiamas, labai patogus vasarnamio krėslas vargu ar dera namų interjere. Puiki mintis aptraukti jo korpusą megztiniu, dar geriau – sijonu ar plačiu šaliku.

Interjero pažiba gali virsti ir paprasta taburetė. Mezginį sukarpykite 10–12 cm pločio ilgomis juostomis, į kiekvienos juostos vidurį įdėkite po juostą standaus kamšalo, juostos kraštus susiūkite. Juostų galus pritvirtinkite blogojoje baldo pusėje prie krašto taip, kad galėtumėte perkaišyti juostas vieną per kitą adymo principu. Jei juostos per ilgos, patrumpinkite ir galus pritvirtinkite prie taburetės dugno.

Vaikų draugai

Jokių sudėtingų detalių – pagal tą pačią meškino iškarpą galite padaryti lėlę, katiną, šunį, lapę, kiškį. Viskas priklauso nuo apdailos: lėlei prireiks suknelės, plaukų, gal ir kaspinėlių, gyvūnams – uodegėlių, kai kuriems – iškilaus snukučio. Paprasčiausia visų detalių kontūrus išsiuvinėti kontrastingos spalvos siūlais, tačiau galite detales ir aplikuoti arba atskirai pasiūti ir pritvirtinti prie žaislo.

Kalėdų Senelio belaukiant

Kalėdų dovanomis džiaugiasi ir maži, ir dideli. Jas Kalėdų Senelis įprastai paslepia kojinėse, kuriomis šventės belaukdami turi pasirūpinti patys namiškiai. Dovanėlių slėptuvėms labai tiks spalvingi, raštuoti mažųjų drabužiai. Ne mažiau įspūdingai atrodys maišeliai, pasiūti iš vienspalvio trikotažo.

Jaukus augintinio guolis

Megztinį išverskite į blogąją pusę, užsiūkite kaklo angą ir vėl išverskite į gerąją pusę. Nusiūkite siūlę nuo vienos pažasties iki kitos ir į atsiradusią rankovių juostą standžiai prikiškite sintepono, rankogalių galus sujunkite – tai bus guolio kraštai. Tarp nugaros ir priekio detalių įkiškite pagalvę ar storą porolono kvadratą, tiks ir keliais sluoksniais sulankstytas vatinas ar tas pats sinteponas. Užsiūkite detalių apačią ir turėsite guolio dugną. Belieka tris jo šonus prisiūti prie guolio kraštų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vila

Vila portretas
Auksaranke! Ne visi taip gali. Reikia tureti menininko gyslele. Grazus darbai.

Tikrai

Tikrai portretas
Nuostabu - puikios idėjos ir labai skoninga!

Pasigėrėjau

Pasigėrėjau portretas
Gražu, ką čia daugiau galima pasakyti. Gerai, kai žmonės turi fantazijos ir darbštumo.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių