Oranžinėje vazoje – įvairios grožybės

  • Teksto dydis:

Ruduo – moliūgų metas. Iš jų galima pagaminti ne tik daugybę įvairiausių patiekalų, bet ir originalių puošmenų namams. Galbūt tiems, kurie norėtų savo namuose sukurti oranžinį jaukumą, pravers patarimai, kaip pasidaryti vazą iš moliūgo.

Karaliaus Mindaugo profesinio mokymo centro floristikos profesijos mokytoja Greta Lendraitytė dalijasi, kaip patiems susikurti moliūgo floristinę kompoziciją. Jai sukurti reikės moliūgo, floristinės oazės, celofano, bambukinių iešmelių, peiliuko, žirklių ir mėgstamų gėlių.

Floristė savo kompozicijai kurti pasirinko šiloką, chrizantemas, rožytes, gvazdikus, astras ir aviečių bei vinvyčių uogas. Beje, kompozicijai kurti puikiai tinka ir kitos gamtinės medžiagos: rudeniniai lapai, rojaus obuoliukai bei patys įvairiausi gėlių žiedai.

Pirmasis darbas – išskaptuoti moliūgo vidų. Paskui į jį dedamas celofanas, siekiant apsaugoti moliūgą nuo rūgimo proceso. Tuomet į celofanu padengto moliūgo vidų dedama vandeniu primirkyta oazė.

Bambukinius iešmelius naudojame siekiant nupjautą moliūgo kepurėlę pritvirtinti prie oazės. Tarpas tarp moliūgo pagrindo ir kepurėlės išnaudojamas floristiniam dekorui. Anot floristės, tai yra pati smagiausia kūrybinio proceso dalis, kai kiekvienas gali susikomponuoti gėles taip, kaip jam atrodo gražiausia.


Šiame straipsnyje: moliūgasvazanamų puošmenos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių