Interjero dizainerė: jaukus studentiškas būstas be didelių išlaidų – misija įmanoma

  • Teksto dydis:

Jaukaus ir praktiško studentiško būsto įrengimui didelių išlaidų tikrai neprireiks. Dažnai pakanka tik kūrybiškumo ir kelių detalių, kad sukurtumėte patogias gyvenimo sąlygas.

Prekybos tinklo „Senukai“ atstovai pastebi, kad artėjant mokslo metų pradžiai suaktyvėjo susidomėjimas ne tik mokyklinėmis prekėmis ir išmaniaisiais prietaisais. Taip pat išaugo studentiškiems būstams reikalingų prekių paklausa – perkami rašomieji stalai, reguliuojamo aukščio kėdės, knygų lentynos, stalinės lempos.

Norint įrengti komfortišką ir funkcionalų studento būstą, prireiks vos kelių esminių sprendimų. Interjero dizainerė dalijasi 5 patarimais, kaip norimą rezultatą sukurti be vargo.

1. Pasirūpinkite apšvietimu

Interjero dizainerė Domantė Daktarė sako, kad nedidelio būsto įrengimas gali atrodyti kaip iššūkis, reikalaujantis didelių pastangų. Tačiau žinant kelias gudrybes, studento namus paversite jaukia poilsio oaze, į kurią norėsis grįžti po paskaitų. Viena iš jų – atsakyti į klausimą, kokį apšvietimą mėgstate.

„Gal mėgstate jaukią blausią šviesą, kurią sukursite ne tiesioginiais šviesos šaltiniais, o toršerų pagalba. Nereikėtų rinktis ir masyvaus apšvietimo, nes jis gali sumažinti erdvę. Taip pat verta įsigyti skaitymo lemputę ant rašomojo stalo ar naktinio stalelio, kad nevargintumėte akių, jei prieš miegą skaitysite ar mokysitės jau sutemus“, – sakė D. Daktarė.

Dar vienas būdas pagyvinti kambario apšvietimą – investuoti į lempučių girliandas. Nesvarbu, ar jos veikia nuo baterijų, ar yra įjungiamos į elektrą, jos tikrai suteiks žavesio. Pakabinkite jas ant lovos rėmo ar virš knygų lentynos ir pamatykite, kaip erdvė iš karto taps gyvesnė.

2. Naudokite daugiafunkcinius baldus

Daugiafunkciniai baldai padeda sutaupyti ne tik vietos, bet ir sumažina išlaidas, nes vietoje dviejų skirtingų baldų galima įsigyti tik vieną.

„Jei įrenginėjate naują būstą, rinkitės praktiškus baldus, pavyzdžiui, išskleidžiamą sofą ar sulankstomus baldus, kuriuos panaudojus galima suskleisti. Kuo daugiau baldų turėsite savo kambaryje, tuo didesnė tikimybė, kad jis atrodys netvarkingas ir mažesnis nei yra iš tikrųjų“, –  pabrėžė interjero dizainerė.

Dažnai studentai būstą nuomojasi su draugais. Todėl, jei pritrūkote asmeninės erdvės ir privatumo, atskirti zoną nuo savosios galima pastačius knygų lentyną, užuolaidėle, širma ar masyviu augalu, pataria „Senukų“ specialistai.

3. Padidinkite erdvę vizualiai

Studento pirmasis būstas dažnai būna nedidelis. Interjerus kurianti dizainerė dalijasi patarimais, kaip vizualiai galima padidinti kambarį.

• Apgalvotas apšvietimas. Mažoms erdvėms geriau rinktis lubinį, sieninį ir stalinį apšvietimą, kad interjero neužgožtų didelių gabaritų lempos.

• Išnaudokite kampus. Kiekviename kambaryje galėtume rasti kampų, kurie yra keistos formos, nepatogūs. Čia galima pakabinti papildomas lentynas arba sumontuoti nedidelį stelažą susidėti daiktams. Vietą galima išnaudoti ir kompaktiškai poilsio vietai.

• Nepamirškite veidrodžių. Seniausias triukas vizualiai padidinti erdvę – veidrodžiai. Tai taikoma ne tik paviršiams nuo grindų iki lubų, bet ir horizontaliems veidrodžiams, kurie padės vizualiai pakelti lubas. Neįprasta jo forma ar dailus rėmas taps puikiu interjero akcentu.

4. Nepamirškite asmeniškumo

Paprasčiausias būdas suteikti savo kambariui jaukumo ir spalvų – į interjerą įtraukti dekoratyvinių ir įvairiaspalvių pagalvėlių, užklotų, užuolaidų, kilimų. Tačiau nepamirškite derinti spalvų, kad nebūtų visko per daug.

„Pirma taisyklė, kuria siūlyčiau vadovautis, – papildomos detalės namuose turi atspindėti patį žmogų, jo mėgstamus užsiėmimus. Tokios smulkmenos, kaip pakabinta banglentė ar gražus dviratis, suteikia unikalumo ir suasmenina kambarį, sukuria individualaus interjero įspūdį“, – patarimais dalijosi dizainerė.

Ji taip pat siūlo nepamiršti ir kelių asmeninių daiktų – šeimos ir draugų nuotraukų, mielų smulkmenų ar kitų sentimentalių atributų.

5. Išsirinkite mažai priežiūros reikalaujančius augalus

Augalai – puikus būdas suteikti kambariui spalvų ir šviežumo. Vis tik studentai mažai laiko leidžia namuose arba pamiršta pasirūpinti savo augalais. Todėl ieškokite tokių, kurie reikalauja mažai dėmesio, yra nelepūs, pavyzdžiui, kaktusų ar pinigų medžių.

Norintiems įdomesnių augalų, gali patikti musėkautas, figmedis. O jei laiko augalų priežiūrai neturite visai, galite rinktis ir itin natūraliai atrodančius dirbtinius augalus, pataria „Senukų“ ekspertai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių