Zyplių dvare – daugiau nei 20 kūrėjų darbų paroda

  • Teksto dydis:

Kauno Antano Martinaičio dailės mokykla švenčia 60-ies metų jubiliejų. Per ilgą gyvavimo laikotarpį mokinius joje ugdė žymūs dailės pedagogai, garsūs menininkai. Tai tarsi tradicija, kuri tęsiasi iki šių dienų. Todėl grafikei Aistei Ramūnaitei ir tapytojai Jovitai Glemžaitei-Matuzienei kilo idėja suburti mokykloje dirbančius menininkus ir surengti jungtinę jų darbų parodą vaizdingame Zyplių dvare.

„Ši paroda vienija Lietuvos menininkus, kurie daugiau kaip 30 metų dirba A. Martinaičio dailės mokykloje. Mūsų mokykla tęsia geriausias tautinės kultūros tradicijas, jas puoselėja ir perduoda žinias jaunajai kartai. Mokytojų kambarys yra tarsi auditorija kūrybinių pasiekimų apmąstymams, o paroda mums – puiki galimybė dar artimiau vienas kitą pažinti bei atrasti kiekvieno kūrybos išskirtinumą“ – teigia viena iš parodos iniciatorių A. Ramūnaitė.

Daugelį metų dailės mokykloje yra organizuojamos moksleivių darbų parodos, nemažai mokyklos mokinių renkasi tolesnį menininko kelią. Menininkai, mokykloje dirbantys mokytojais, taip pat dažnai rengia autorines darbų parodas, tačiau tokia jungtinė pedagogų paroda organizuojama pirmą kartą. Tai puiki galimybė pamatyti visą būrį talentingų kūrėjų vienoje vietoje, o patiems menininkams smagi proga pasidžiaugti bendradarbiavimu ne tik pedagoginiame darbe, bet ir meno erdvėje.

Parodoje savo kūrybos darbus pristato 22 menininkai, Kauno A. Martinaičio dailės mokyklos pedagogai.  Eksponuojamų darbų spektras labai platus: tapyba, grafika, skulptūra, keramika, fotografija, tekstilė. Kiekvienas menininkas pasižymi originalia menine raiška bei savita atlikimo technika.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių