D. Grybauskaitė linki skautams pritraukti dar daugiau jaunimo

  • Teksto dydis:

Prezidentė Dalia Grybauskaitė sako, kad skautų judėjimo propaguojamos vertybės ugdo pilietiškumą ir linki judėjimui pritraukti dar daugiau jaunimo.

Ketvirtadienį apsilankiusi Kaišiadorių rajone, Rumšiškėse vykstančioje tautinėje skautų stovykloje D. Grybauskaitė pabrėžė, kad Lietuvai „reikia pilietiškų žmonių, mylinčių tėvynę ir kitą žmogų“.

„Svarbiausia, kad jų daugėtų, nes matau, kaip skautija plečiasi, vis daugiau jaunų žmonių nori dalyvauti šiame judėjime. Labai tikiuosi, kad ir ši stovykla, judėjimas, bendrystė ir draugystė, tai, kad skautai yra visur tokie aktyvūs, uždegs daugelį širdžių ir patrauks daugiau jaunimo“, – sakė D. Grybauskaitė.

Stovykloje ketvirtadienį taip pat planuoti Seimo pirmininko Viktoro Pranckiečio, krašto apsaugos, švietimo ir mokslo ministrų, kitų svečių vizitai.

Skautai D. Grybauskaitei įteikė Padėkos ordiną už darbus šalies jaunimui ir ilgametį palaikymą. Prezidentė skautams padovanojo valstybės vėliavą.

Stovykloje vyksta organizacijų ir Lietuvoje veikiančių institucijų mugė. Savo veiklą pristato policijos antiteroristinių operacijų rinktinė „Aras“, gyvosios istorijos klubas „Viduramžių pasiuntiniai“, Krašto apsaugos ministerija, Valstybės sienos apsaugos tarnyba, „Misija Sibiras“, „Api Harmonia“, Mobilizacijos ir pilietinio pasipriešinimo departamentas, Ateitininkų federacija, Lietuvos policijos mokykla.

Taip pat vyksta išradingumo jomarkas, jame galima naudotis vietos valiuta – progiu. Skautai turi galimybę parduoti savo rankdarbius ar pasiūlyti originalių paslaugų.

Šiemetinė skautų stovykla „Laužo šviesa“ skirta Lietuvos skautijos šimtmečiui. Į ją susirinko daugiau kaip 3,3 tūkst. dalyvių iš 23 skirtingų šalių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...klaida.

...klaida. portretas
Tai gal čia ne skautai,o komjaunuoliai?.

blin.. kaip suprasti ?

blin.. kaip suprasti ? portretas
kad Dalia "apkabino" mergaite ..su rauduona kaklarisite? Dal, prisimeno "savo pioneriu vaikyste "??
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių