Šiauliuose į chorinės muzikos garsus pasinerti kvies šventė „Ramios, malonios vasaros naktys“

Šiaulių kultūros centre šeštadienį vyks tradicinė chorinės muzikos šventė „Ramios, malonios vasaros naktys“.

Tryliktąjį kartą organizuojamame renginyje pasirodys chorinės muzikos kultūrą puoselėjantys kolektyvai iš Šiaulių ir Kelmės. Chorinės muzikos mylėtojai galės mėgautis profesionaliai atliekama, melodinga, skambia muzika, kuri praturtins vasaros popietę.

Lietuvoje chorinis dainavimas turi senas tradicijas. Nacionalinis chorų atgimimas, prasidėjęs XIX a. pabaigoje ir XX a. pradžioje, iki šių dienų yra neatskiriama Lietuvos kultūros sudėtinė dalis bei viena žymiausių ir labiausiai žmones vienijančių meno sričių. Chorinės muzikos šventė „Ramios, malonios vasaros naktys“ Šiaulių kultūros centre organizuojama nuo 2004 metų ir per šį laikotarpį jau tapo vienu iš tradicinių vasaros akcentų chorinės muzikos mylėtojams. Tradicinį renginį organizuoja Šiaulių kultūros centro kamerinis choras „Vasara“, kuriam nuo 2002 metų vadovauja meno vadovas Kornelijus Luotė.

„Džiaugiuosi, kad chorinės muzikos šventė išlaiko savo tęstinumą ir šiemet organizuojama jau tryliktą kartą. Chorinio dainavimo propagavimas ir puoselėjimas skatina pasididžiavimą, o šventė sukuria puikių emocijų ne tik dalyviams, bet ir žiūrovams“, – sako Šiaulių kultūros centro direktorė Deimantė Bačiulė.

Jausmingą repertuarą žiūrovams dovanos keturi mėgėjų meno kolektyvai. Renginyje dalyvaus Šiaulių „Dagilėlio“ dainavimo mokyklos 1-os klasės berniukų choras (mokyt. R. Koržanovienė, koncertm. L. Girskienė). Jaunieji dainininkai užburs klausytojų širdis skambiais balsais. Kelmės kultūros centro mišrus vokalinis ansamblis (vad. D. Miklovienė, koncertm. A. Šurna) dovanos vasariškus ir nuoširdžius pasirodymus, o Šiaulių rajono savivaldybės kultūros centro mišrus choras „Ventus“ (vad. H. Mockienė, koncertm. D. Streckienė) ir Šiaulių kultūros centro kamerinis choras „Vasara“ (meno vad. K. Luotė, akomp. M. Perepečkinas) atliks kūrinius, puoselėjančius chorinio dainavimo tradicijas.

Vasaros popietę atlikti kūriniai praplės klausytojų akiratį ir leis pasinerti į chorinės muzikos garsus.

Šventės organizatorius – Šiaulių kultūros centras.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

tik

tik portretas
npasakyciau kad tokiam karsty butu malonu pust duda jei tai lauke ir su ventiliac ija tai dar nieko o del klimato pokyciu ?? tai ar ne geriau atidet rudeniop kai zmogus gales normaliai apsirengt ir neatsiduot prakaitu tai tik eilinis noras matomai soviet palikymo vadovei pasipuikuot kokia mat as kulturinga o kas lieka muzikantams ?// eikit visi prie vandenu ilsekites o ne kvailiokite nes tai 1 arogantisko tipo uzgaidos tas pat siandien vyksta su visa kreiviu kreiva istorija ir kt marazmais pagrazintais nepaprastom sankcijom nepaprastos dimensijos kolonijose/===
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių