Savaitgalį „MTV Lietuva“ rodys tik Michealo Jacksono klipus

Popmuzikos karaliumi tituluojamo Michaelo Jacksono netikėtas išėjimas pribloškė milijonus gerbėjų. Pagerbdama muzikos legendos atminimą, MTV Lietuva visą savaitgalį, birželio 27 ir 28 dienomis, savo eteryje rodys vien tik jo vaizdo klipus.

MTV padėjo M.Jacksonui iš berniukų soul grupės persikelti į visų laikų populiariausiųjų atlikėjų lygą. Jo "Thriler" tapo ne tik pačiu svarbiausiu atlikėjo, bet ir MTV klipu, padėjusiu kanalui išgarsėti. M.Jacksonas puikiai suvokė muzikinio klipo galią ir jo įrašų kompanijų investicijos į šį kadaise neįprastą žanrą, pasauliui palieka neįkainojamą vaizdoteką.

Besimainantys "Black & White" veidai, šviečiančios "Billie Jean" plytelės, šokantys "Thriller" zombiai, prabangos viršūnė "Scream", faraonai ir Eddie Murphy "Remember The Time" ir kiti klipai yra absoliutus muzikos aukso fondas, kuriuo artimiausiomis dienomis dalinsis MTV.

„MTV International“ atstovas taip komentavo šoką sukėlusį įvykį: "Su jo muzika užaugo ne viena karta. Michaelio muzikos neribojo geografinės ar kultūrinės sienos, jis sugebėjo vaizdo klipo koncepciją pakylėti iki meno šedevro lygio ir buvo neatsiejama MTV eterio, ideologijos bei kultūros dalis.  Jo muzika net jam mus palikus toliau džiugins minias gerbėjų ir likt nemirtinga amžinai.“

M. Jacksonas per savo  karjerą pelnė 13 „Grammy“ apdovanojimų, JAV išleido 13 „numeris vienas“ singlų - daugiau nei bet kuris kitas vyras atlikėjas pasaulyje. 2006 m. „World Music Awards“ paskelbė, kad visame pasaulyje Jacksonas iš viso pardavė daugiau nei 750 000 000 kopijų įrašų - daugiausiai pasaulyje ir labdarai atidavė 300 milijonų JAV dolerių, už ką buvo nominuotas Nobelio taikos premijai. Tiesa, dar daugiau milijonų jis išleido personalinei svajonių rančai, su nuosavu zoologijos sodu ir miegamaisiais beždžionėms. Gineso rekordų knygoje Michaelas Jacksonas įvardintas kaip „Pats sėkmingiausias visų laikų pramogų pasaulio atstovas“.

Iš aktyvios muzikinės veiklos prieš keletą metų pasitraukęs dainininkas ketino sugrįžti. O į jo koncertinį turą, turėjusį prasidėti liepos mėnesį, visi bilietai buvo išpirkti akimirksniu.


Šiame straipsnyje: Michaelas Jacksonas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių