Savaitgalį Kulautuvos apylinkėse vyks turistų maratonas

Tradicinis Turistas.lt Nuotykių maratonas šiemet vyks trečiąjį rugsėjo savaitgalį (18-19 dienomis) Kulautuvos apylinkėse. Jo tikslas - pažinti lankytinus objektus Kauno rajone.

Neišsigąskite žodžio “maratonas” - čia nėra trasos, kurią privaloma įveikti bėgte. „Nuotykių maratonas“ - tai renginys draugams, šeimoms, moksleivių ar studentų grupėms ir orientacinį sportą mėgstantiems žmonėms.

Kiekvienas dalyvis gauna žemėlapį su pažymėtais kontroliniais punktais prie lankytinų objektų ir knygelę su išsamiais jų aprašymais. Tad galima pasirinkti kiek ir kokių objektų norite aplankyti ir kokį atstumą nukeliauti. Svarbiausia - atsižymėti kiekviename aplankytame punkte ir grįžti į finišo vietą iki varžybų pabaigos. Mažiausias pasirenkamas atstumas - apie 1,5 kilometro, didžiausias - virš 50 km.

Renginio dalyvių laukia naktinis ir dieninis etapai, kuriuos galima įveikti pasirinktinai. Naktį be romantiškos prieblandos, keistų balsų miške ir įprastų punktų teks ieškoti pypsinčio, mirksinčio punktų, punkto sunkiai pasiekiamoje vietoje ir kt. Dieniniame etape lauks apylinkių lankytini objektai, pelkės, galimybė apžiūrėti apylinkes iš didelio aukščio, ėjimas linija, keliavimas pagal žodinį pasakojimą ir kt.

Taip pat laukiami mėgstantys keliauti dviračiais. Dieniniame etape jiems skirtas atskiras dėmesys, tad visus maratono punktus šie dalyviai galės aplankyti mindami pedalus.

Nuotykių maratonas kasmet sulaukia 180-250 dalyvių. Amžiaus cenzas netaikomas. Jauniausiai Nuotykių maratone dalyvavusiai dalyvei buvo vos pusantro mėnesio, o vyriausiam - beveik 90 metų.

Visa informaciją apie nuotykių maratoną, nuostatus ir išankstinę registraciją galite rasti renginio puslapyje http://maratonas.turistas.lt bei telefonu 8 677 25652.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių