Š. Bartui – dar vieni kaltinimai: prakalbo ir dailininkė P. Bocullaitė

Po aktorės Julijos Steponaitytės mestų kaltinimų, kad ją seksualiai pasinaudojo Šarūnas Bartas, būtina sulaukti ir paties kino režisieriaus paaiškinimų, sako Lietuvos kino centro direktorius Rolandas Kvietkauskas.

„Yra per mažai informacijos tam, kad būtų galima ką nors įvertinti. Antra, bet kuriose konfliktinėse situacijose – ar tai būtų moraliniai, ar kiti dalykai, turi būti išgirstos abi pusės, šioje vietoje yra svarbu, koks šitos situacijos vertinimas yra iš režisieriaus pusės“, – BNS sakė Kino centro vadovas.

J. Steponaitytė penktadienį savo „Facebook“ paskyroje paskelbė, kad prieš penkerius metus buvo seksualiai užpulta režisieriaus Š. Barto. Tuo metu aktorė buvo 20-ies.

Pirmadienį paskelbtame interviu naujienų portale 15 min.lt aktorė tvirtino, kad viskas įvyko prieš penkerius metus studijoje, po aktorių atrankos. Ji teigė su režisieriumi vartojusi alkoholinius gėrimus, režisierius esą ją įkalbinėjo atsiduoti jam.

„Jis bandė mane užkalbėti, kartu liesdamas mano rankas ir bandydamas priartėti prie manęs. Vienu metu jis mane nurengė ir nuo to laiko man yra tikrai sunku šnekėti“, – sakė aktorė.

Ji teigė, kad viešai prabilti ją paskatino socialiniuose tinkluose kilęs #metoo judėjimas, kai moterys prisipažįsta apie patirtą seksualinį priekabiavimą ar išnaudojimą, taip pat pasiekę gandai apie kitas merginas, galbūt nukentėjusias nuo Š. Barto.

J. Steponaitytė tvirtino, jog grįžusi į Lietuvą ketina dėl režisieriaus veiksmų kreiptis į teisėsaugą.

Pats režisierius iki šiol viešai paaiškinimų nepateikė, su juo susisiekti nepavyksta.

Dar vieni kaltinimai

Dailininkė, scenografė Paulė Bocullaitė tinklalapiui nanook.lt duotame interviu taip pat tvirtino prieš maždaug penkerius metus patyrusi Š. Barto seksualinį priekabiavimą. Tinklalapio paskelbtame garso įraše mergina tikino, kad ji taip pat dalyvaudavo režisieriaus filmavimuose, dirbo jo sodyboje Molėtuose kaip filmo dailininkė, kur kartą išgėrus alkoholio Š. Bartas ėmė prie jos priekabiauti, taip pat panaudojo prieš ją fizinę jėgą, mėtė įvairius daiktus. Mergina iškvietė policiją, tuomet Š. Bartui, anot jos, buvo skirta 150 litų bauda už smulkų chuliganizmą, konfiskuotas jo turėtas šaunamasis ginklas.

Tuo metu Vilniaus meras Remigijus Šimašius feisbuke paskelbė, kad teiks „persvarstymui režisieriaus bendradarbiavimą su savivaldybe“.

Jo atstovas spaudai Aleksandras Zubriakovas BNS informavo, kad Š. Bartas savo studijai „Kinema“ iš savivaldybės lengvatinėmis sąlygomis nuomoja patalpas „Skalvijos“ kino teatre. Pasak A. Zubriakovo, sutartis yra pasibaigusi, dėl jos pratęsimo turės spręsti savivaldybės taryba.

„Mero nuomone, sutartis neturi būti pratęsiama“, – BNS sakė atstovas spaudai.

1964 metais gimęs Š. Bartas yra Nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatas, ne kartą yra pelnęs „Sidabrinių gervių“ apdovanojimus, jo filmai pristatomi Kanų ir kituose kino festivaliuose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Dar viena tarpukojo darbininkė, pasiguldytus vyrus kolekcionuojanti?

Senmergės

Senmergės  portretas
Be talento, be grožio senmergės "artistės"- važiuoja geria ir pačios provokuoja tikėdamosios bent rolės, o kai ir to negauna- pradeda kaltinti

Nunu

Nunu portretas
Bartas turėtų paaiškinti kaip ten buvo. O gal jos priekabiavo,o dabar kaltina Bartą... Kiek yra tokių atvejų,kai moterys priekabiauja prie vyrų. Vyrai kodėl tylite ir nepapasakojate savų istorijų,kai prie jūsų priekabiavo moterys. Būna tokių atvejųir ne vienas.
VISI KOMENTARAI 22

Galerijos

Daugiau straipsnių