Rygoje – Z. V. Jusevičiūtės-Tarasevičienės tapybos darbų paroda

Lietuvos ambasadoje Latvijoje (Rūpniecības 24, Ryga) rugsėjo 26 d. 18 val. vyks tapytojos Zitos Virginijos Jusevičiūtės-Tarasevičienės personalinės tapybos darbų parodos iš ciklo “Gyvenimas pilnas chaoso“ atidarymas.

Z. V. Jusevičiūtė-Tarasevičienė aktyviai parodose dalyvauja nuo 2001 metų. Autorė yra surengusi apie 40 personalinių parodų Lietuvoje ir Airijoje, dalyvavo grupinėse parodose Vokietijoje ir Italijoje.

Naujausias tapytojos paveikslų ciklo dalius darbų jau buvo eksponuoti Lietuvoje, Vokietijoje ir dabar ciklas yra pristatomas Rygoje. Tapytojos Z. V. Jusevičiūtės-Tarasevičienės tapybiniai pasakojimai išsiskiria misticizmu, paslaptingumu, potekstėmis, dialogu su abstrakčiosios dailės tradicija.

Tapytojos darbo kompoziciją sujungia ne tik spalvinės dermės ar kontrastai, kurie ir sukuria netikrumo, melancholijos refleksiją apie tekantį laiką, praeitį ir dabartį, bet ir nuotaikas. Naujausią tapytojos ciklą sudaro daugiau nei dvidešimt skirtingo formato tapybos darbų, sukurtų skirtingu laikotarpiu. Visus šiuos darbus jungia ne tik abstrakti stilistika, bet ir gelsvų, žalsvų spalvų koloritas, subtilių formų žaismas, o taip pat vienu iš skiriamųjų tapybos darbo ir darbų visumą jungiančių elementų yra balta ekspresyvi linija, kuri atskleidžia tiek kūrybos, tiek ir aplinkinio pasaulio prieštaringumą.

Z. V. Jusevičiūtės-Tarasevičienės paveikslai išsiskiria subtilia niuansacija, formų dinamika ir įvairove. Autorė gilinasi į filosofinį individo ir aplinkos dialogą, pateikia vaizdinius, tiek per simboliais, tiek ir per spalvinius bei tematinius motyvus. Moters kūryboje stipri vizualinė ženklų ir simbolių kalba. Naujausi darbai išsiskiria figūratyvine objekto, asmens figūros interpretacija, dažname kūrinyje ryškėja abstraktaus peizažo ženklai ir spalvinė simbolika. Ekspresyvi, dinamiška koloristinių variacijų kompozicija įtraukia į savitą kūrėjos meninį pasaulį.

Tapytoja nuolat ieško ir eksperimentuoja. Naujausiame cikle ji ryškina savo vaizduojamojo pasaulio prieštaras ir įvairovę, sujungia tiek lyrines, tiek simbolines chaotiškojo pasaulio ir aplinkos puses. Nuo 2018-ųjų metų dailininkė bendradarbiauja su VšĮ “Gabrielės meno galerija“.

Parodos rengėjai: VšĮ “Gabrielės meno galerija“ ir Lietuvos ambasada Latvijoje. Paroda veiks iki lapkričio 5 dienos. Parodos lankymas – susitarus iš anksto telefonu +371 673 209 19.

           



NAUJAUSI KOMENTARAI

Rimas

Rimas portretas
Ir baikyt pavydet.Ir drapstytis purvais.Patys geriau užsiimkyt ko tais naudingo.

Rita.

Rita. portretas
O susitart del lankymo reik kiek suprantu todel ,kad paroda yra ne eilinej erdvej ,o visgi lietuvos ambasadoje Rygoje.

Simas

Simas portretas
Mačiau darbus natūroje.Tą prasme ekspozicijoje.Labai įdomus kiekvienas turi savo istoriją.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių