„Rolling Stones“ po 50 metų debiutavo Glastonberio festivalyje

Dešimtys tūkstančių gerbėjų šeštadienį stebėjo energingą „Rolling Stones“ debiutą Glastonberio festivalyje – po 50 grupės metų muzikos versle.

"Jeigu tai yra pirmas kartas, kai pamatėte šią grupę, atvažiuokite ir vėl“, - džiūgaujančiai miniai pasakė kone 70-metis Mickas Jaggeris (Mikas Džageris). Dauguma žiūrovų dar nebuvo nė gimę, kai „Rolling Stones“ surengė savo pirmuosius koncertus.

M.Jaggeris labai lauktą pasirodymą festivalyje Anglijos pietvakariuose pradėjo vilkėdamas žaliai žėrintį blizgučiais nusagstytą švarką, klasika tapusia 1968-ųjų daina „Jumpin' Jack Flash“, fejerverkų fone.

„Rolling Stones“ pagrindinėje scenoje „Pyramid“ šėlo daugiau kaip dvi valandas, o tarp atliktų dainų buvo publikos pamėgti 7-ojo ir 8-ojo dešimtmečių – grupės šlovės zenito – hitai.

Kantri stiliaus daina „Factory Girl“ buvo pakoreguota ir tapo „Glastonbury Girl“, joje buvo paminėtos festivalio tradicijos, tarp jų – guminiai batai, dažnai avimi dėl garsiojo Anglijos purvo.

Per dainą „Sympathy for the Devil“, kuriai M.Jaggeris apsisiautė juoda stručio plunksnų skraiste, iš scenos piramidės viršaus veržėsi liepsnos ir atgijo viršuje kabojęs didžiulis mechaninis feniksas.

„Senoji juodoji magija vis dar traška“, - rašė laikraščio “The Observer“ apžvalgininkas.

Kai kurie gerbėjai vietas užsiėmė 12 valandų prieš šou, kurio kulminacija buvo reikalavimai pakartoti „You Can't Always Get What You Want“ ir „Satisfaction“.

Gitaristas Keithas Richardsas (Kitas Ričardsas) ir buvęs grupės narys Mickas Tayloras (Mikas Teiloras) atliko parodomuosius numerius.

Auditorija, daugiausia – jaunimas su „Stones“ marškinėliais ir kaukėmis, šoko ir dainavo drauge.

„Tai buvo nuostabu“, - sakė 26 metų Kathy Dixon (Keti Dikson), kuri dirba muzikos vadybos srityje Londone. 
„Atrodė, tarsi draugėn susirinko daug kartų. Jausmas buvo labai ypatingas – kone dvasinis“, - sakė ji.

„Jie atrodė tokie pat jauni, kokie buvo 7-ajame dešimtmetyje“, - sakė 22 metų rinkodaros profesionalas Walteris Hudsonas (Volteris Hadsonas) iš Oksfordo.

Populiariausias šalyje Glastonberio muzikos festivalis šiemet buvo surengtas jau 43-ią kartą.

Šis festivalis Verčio ūkyje (Worthy Farm) Somersete Pietryčių Anglijoje 1970-aisiais prasidėjo kaip hipių susibūrimas, kuriame dalyvavo 1,5 tūkst. žmonių.

Dabar „Britanijos Vudstoku“ tituluojamas renginys turi 58 scenos, o dalyviai oficialiai apgyvendinami palapinėse, pradedant paprastomis ir baigiant prašmatniomis, atsieinančiomis po kelis tūkstančius svarų.

„Rolling Stones“, kurie kažkada buvo maištaujančio jaunimo simbolis, prieš kelis šios vasaros koncertus Didžiojoje Britanijoje surengė gastroles „50 and Counting“ Šiaurės Amerikoje.

Pranešama, kad M.Jaggeris prieš Glastonberio festivalį, į kurį penktadienį atskrido sraigtasparniu, laikėsi sunkaus treniruočių režimo.

Žiniasklaida pranešė, kad šeštadienį festivalyje buvo pastebėtas ir trečias žmogus eilėje į Jungtinės Karalystės sostą, 28 metų princas Harry (Haris), taip pat – futbolininkas Wayne‘as Rooney (Veinas Runis), supermodelis Kate Moss (Keit Mos) ir kitos britų žvaigždės.

Trys pagrindinės festivalio dienos baigsis sekmadienį, kai pasirodys folkgrupė „Mumford and Sons“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių