Princas Andrew vis labiau išstumiamas iš visuomenės gyvenimo

Antrasis Didžiosios Britanijos karalienės Elžbietos II sūnus princas Andrew ištrynė savo socialinių tinklų paskyras, trečiadienį pranešė vartotojai.

JAV jam iškelta civilinė byla dėl seksualinės prievartos.

Oficialioje princo Andrew paskyroje „Twitter“ tinkle @TheDukeOfYork atidarius matyti tik pranešimas „Tokia paskyra neegzistuoja“.

Jo „YouTube“ paskyroje taip pat pateikiamas klaidos pranešimas ir beždžionės nuotrauka.

Princo „Instagram“ ir „Facebook“ puslapiai atrodė vis dar veikiantys, bet „Instagram“ profilis buvo nustatytas kaip privatus. Laikraštis „The Daily Mail“ citavo šaltinį, artimą 61 metų princui, sakiusį, kad šios paskyros taip pat pašalintos ir nebeveikia.

Tai vyksta praėjusią savaitę paskelbus, kad princas nustojo naudotis savo HRH arba Jo Karališkosios Aukštybės titulu, taip pat grąžino karalienės suteiktus karinius garbės titulus.

Šiuo žingsniu jis tampa pašalintas iš oficialaus karališkosios šeimos gyvenimo.

Jo kaltintoja Victoria Giuffre tvirtina, kad ji turėjo lytinių santykių su princu būdama 17 metų, susipažinusi su juo per velionį JAV finansininką ir nuteistą pedofilą Jeffrey Epsteiną.

Princas kaltinimus neigia, tačiau jo prašymas atmesti civilinį ieškinį nebuvo patenkintas.

Andrew kaip karališkasis asmuo pasitraukė iš viešo gyvenimo 2019 metais po plačiai išjuokto interviu BBC, kuriame jis siekė paneigti kaltinimus, kad seksualiai prievartavo nepilnametę.

Nuo tada jis tik retkarčiais buvo matomas vairuojantis ar važinėjantis po privačią karalienės valdą Sandringame, rytų Anglijoje.

Jo nematyti oficialiose dukters Beatrice vestuvių, vykusių 2020 metais, nuotraukose.

Tokio socialinio atstūmimo požymių yra ir daugiau: Jorko hipodromas šiaurės Anglijoje paskelbė pakeisiantis renginio „Jorko hercogo lenktynės“ (The Duke of York Stakes) pavadinimą, nors jis susijęs su ankstesniu titulo turėtoju.

O policijos nuovada Devone, pietų Anglijoje, nuėmė lentelę, kurioje rašoma, kad ją atidarė Jorko hercogas, taip reaguodama į piliečio skundą, šią savaitę pranešė BBC.

Ginkluotųjų pajėgų ministras Jamesas Heappey trečiadienį sakė, kad Andrew pasirinko „siaubingai netinkamą“ draugiją, o byla JAV užtemdys vėliau šiais metais vyksiančias jo motinos 70-ųjų valdymo metinių šventes.

Pranešama, kad sprendimą atimti iš buvusio Karališkojo laivyno sraigtasparnio piloto Andrew karinius garbės titulus priėmė karalienė ir vyresni karališkosios šeimos nariai.

Jo sūnėnas, antrasis eilėje į sostą princas Williamas, trečiadienį lankydamasis Londono muziejuje buvo žurnalisto paklaustas, ar palaiko savo dėdę, tačiau nieko neatsakė.

Williamo tėvas princas Charlesas praėjusią savaitę taip pat ignoravo panašų klausimą.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių