Palangoje, Trakuose bei Lazdijuose prasideda miesto šventės

  • Teksto dydis:

Palangoje, Trakuose bei Lazdijuose penktadienį prasideda miesto šventės. 

Palangoje šį savaitgalį vyks sezono atidarymo festivalis „Myliu Palangą“, kartu pažymint ir kurorto 770-ąjį jubiliejų, tuo metu Trakuose vyks 31-oji miesto šventė „Trakų vasara 2023“. Lazdijai į įvairius renginius miestiečius ir miesto svečius kvies šventėje „Pasienio fiesta“.

Palangoje – per tūkstantį dalyvių

Renginiai Palangoje penktadienį ir savaitgalį vyks svečių lankomose vietose: Jūratės ir Kastyčio skvere, prie Gintaro muziejaus, Birutės parke, J. Basanavičiaus ir Vytauto gatvėse, Kurorto muziejaus prieigose, aikštėse, skveruose bei prie jūros. Festivalio organizatoriai skaičiuoja, kad tris dienas truksiančiuose renginiuose iš viso dalyvaus per tūkstantį dalyvių – nuo klasikos ir estrados žvaigždžių, teatralų, skrydžių akrobatų iki sporto entuziastų, edukatorių ar savo gėrybes siūlančių tautodailininkų.

Anot savivaldybės, visa Palangos kurortinė dalis bus suskirstyta į atskiras pramogų ir veiklų zonas, kuriose skambės klasikos bei populiariosios muzikos programos, bus erdvės profesionaliems šokėjams bei šio meno entuziastams, sporto aistruoliams bei norintiems judriai praleisti laiką pajūryje. Vaikus ir šeimas kvies Šeimų slėnis.

Festivalis „Myliu Palangą“ įvairiose kurorto erdvėse prasidės penktadienį nuo vidurdienio, o vakare Jūratės ir Kastyčio skvere įvyks šventės oficialus atidarymas ir pirmasis koncertinis renginys. Čia koncertas vyks ir šeštadienio vakarą.

Pagrindinis šventės akcentas kurorto svečių ir palangiškių laukia šeštadienį, Birutės parke.

Kvies pažinti istorinę Lietuvos sostinę

Trakuose prasideda 31-oji miesto šventė „Trakų vasara 2023“, skirtingose miesto erdvėse bus siūlomos įvairios pramogos.

Kaip pranešė savivaldybė, pirmąją šventės dieną „miesto legendas atvers bei abejingų nepaliks Vytauto Mikalausko režisuotas spektaklis“, o Trakų krašto tradicinių amatų centre vyks edukacinės programos, koncertai.

Šeštadienį įvairiuose miesto vietose grosiantys orkestrai susijungs eisenoje.

Trakuose taip pat vyks tarptautinis pučiamųjų instrumentų orkestrų festivalis „Atataria vamzdžiai“, o šeštadienio vakare – šventinis šviesų ir lazerių reginys.

„Trakų vasaros“ šventę sekmadienį užbaigs klasikinės muzikos koncertas „Atrastieji talentai“ Užutrakio dvaro sodyboje.

Lazdijuose – S. Gedos kūrybos motyvai

Kaip pažymi Lazdijų rajono savivaldybė penktadienį prasidėsiančios šventės temą padiktavo miesto garbės piliečio Sigito Gedos kūryba.

Pirmąją šventės dieną miesto parke rinksis amatininkai, tautodailininkai, prekybininkai, o vakare nuo Lazdijų kultūros centro link Nepriklausomybės aikštės vyks teatralizuota dalyvių ir svečių eisena.

„Spalvingumą ir fantaziją eisenai diktuoja Sigitos Gedos kūrybos motyvas „Danguje ir žemėj, vandeny“. Iš karto po eisenos – iškilmingas „Pasienio fiestos“ atidarymas, svečių pasveikinimas, regalijų įteikimas naujiems Lazdijų rajono garbės piliečiams“, – pažymi savivaldybė.

Mieste taip pat vyks sporto, žvejybos varžybos, vištų bėgimo varžytuvės, tarptautinio akordeonistų festivalio dalyvių bei Lazdijų krašto, Lenkijos, Latvijos ir Lietuvos kolektyvų pasirodymai. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

asas

asas portretas
ir Gargzduose dar zurnaliuga dirba
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių