Operos solistui E. Montvidui – Kultūros ministerijos apdovanojimas

  • Teksto dydis:

Pažaislio muzikos festivalio baigiamajame koncerte sekmadienį operos solistui Edgarui Montvidui įteiktas Kultūros ministerijos Garbės ženklas „Nešk savo šviesą ir tikėk“.

Aukščiausiu ministerijos apdovanojimu Lietuvą pasaulyje garsinantis dainininkas pagerbtas už pastarųjų metų kūrybinę veiklą Lietuvoje ir užsienyje, profesionaliai jautriai sukurtus sceninius vaidmenis, už svarų indėlį ir ypatingus nuopelnus Lietuvos kultūrai ir menui, už iniciatyvas, inspiruojančias bendruomenę pozityviai veiklai, už asmeninę atsakomybę, kuriant kultūrinę ir dvasinę aplinką, pranešė ministerija.

Šiemet E.Montvidas (Prudkauskas) atšventė 40-metį.

Pasaulio operos ir koncertų scenose pasirodantis E.Montvidas dainavimo mokėsi Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje pas profesorių Virgilijų Noreiką. Dar būdamas studentu jis 1999 metais debiutavo operos scenoje, sukūrė ne vieną vaidmenį Latvijos nacionalinėje operoje.

Tarptautinė dainininko karjera įsibėgėjo, kai 2001–2003 metais jis buvo pakviestas stažuotis Karališkoje operoje Covent Garden Londone. Čia, pakeitęs sunegalavusį solistą, sėkmingai debiutavo Alfredo vaidmeniu operoje „Traviata“, taip pat šiame teatre dainavo ir kitus vaidmenis.

2004–2006 metais jis buvo Frankfurto prie Maino operos solistu, o nuo 2007 metų dainininkas yra laisvai samdomas solistas ir dainuoja garsiuose operos teatruose bei muzikos festivaliuose. Dainininkas yra sukūręs daugiau nei 20 vaidmenų.

Lietuvoje solistas bendradarbiauja su Vilniaus miesto opera, Lietuvos nacionaliniu operos ir baleto teatru, nuolat koncertuoja su Lietuvos valstybiniu simfoniniu orkestru, Pažaislio festivalyje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių