Netektis: mirė muzikologas, Nacionalinės premijos laureatas J. V. Bruveris

  • Teksto dydis:

Mirė muzikologas, Lietuvos nacionalinės premijos laureatas Jonas Vytautas Bruveris.

Užuojautą pareiškė šalies vadovai.

„Netekome žymaus intelektualo, muzikos istorijos ir estetikos žinovo, bei puikaus pedagogo, iš kurio mokėsi ne viena Lietuvos scenos menų atstovų karta. Reiklus sau ir kitiems, prof. J. V. Bruveris mūsų atmintyje liks gražiausių profesinių ir žmogiškųjų savybių pavyzdžiu“, – sakė prezidentas Gitanas Nausėda.

Prezidentas reiškia užuojautą prof. J. V. Bruverio artimiesiems, draugams ir visai Lietuvos kultūros bendruomenei.

„Lietuvos kultūros bendruomenė neteko didaus profesoriaus, muzikologo, pedagogo ir tiesiog puikaus žmogaus, savo gyvenimą ir darbus paskyrusio muzikai. Širdingai užjaučiu šeimos narius ir artimuosius, bičiulius ir bendražygius. Rimties Jūsų širdims šią atsisveikinimo valandą“, – savo užuojautą perduoda Vyriausybės vadovė Ingrida Šimonytė.

„Muzikų ir visai kultūros bendruomenei tai yra išties didelė netektis. Taip pat reiškiu nuoširdžią užuojautą šeimai, artimiesiems ir bendraminčiams“, – sako Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen.

J. V. Bruveris nuo 1969 m. dėstė Lietuvos konservatorijoje (vėliau – Lietuvos muzikos ir teatro akademija), 1992–1996 m. ėjo Lietuvos teatro, muzikos ir kino muziejaus direktoriaus pareigas. 2012 m. jis apdovanotas ordino „Už nuopelnus Lietuvai“ Riterio kryžiumi.



NAUJAUSI KOMENTARAI

niew,Sėda \\\\\.../////

niew,Sėda  \\\\\...///// portretas
užjaučia tautietį.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių