Mirė žymi britų rašytoja H. Mantel

  • Teksto dydis:

Eidama 71-uosius mirė istorinių romanų rašytoja Hilary Mantel (Hilari Mantel) – pirmoji britų autorė, dukart laimėjusi Bookerio (Bukerio) premiją, penktadienį pranešė jos leidykla.

„Mums skauda širdį dėl mylimos rašytojos Hilary Mantel mirties. Mintimis esame su jos draugais ir šeima, ypač su jos vyru Geraldu (Džeraldu)“, – sakoma „4th Estate Books“ pranešime, nepateikiant kitų detalių.

„Tai skaudi netektis ir mes galime tik būti dėkingi, kad ji paliko mums tokių nuostabių kūrinių“, – priduriama pranešime.

H. Mantel pelnė Bookerio premiją už kūrinius „Vilko dvaras“ (Wolf Hall) ir „Pateikite kūnus“ (Bring Up the Bodies).

Tai skaudi netektis ir mes galime tik būti dėkingi, kad ji paliko mums tokių nuostabių kūrinių.

„Hilary Mantel – viena geriausių šio amžiaus anglų romanistų, o jos mylimi kūriniai laikomi šiuolaikine klasika. Jos labai trūks“, – paskelbė leidykla.

Buvęs „4th Estate Books“ leidybos direktorius Nicholas Pearsonas (Nikolas Pirsonas) žinią apie rašytojos mirtį pavadino „sukrečiančia“.

„Hilary pasaulėžiūra buvo nepaprasta: ji tiek šiuolaikiniuose, tiek istoriniuose romanuose analizavo pasaulį ir atskleidė, kaip jis veikia. Kiekviena jos knyga yra šviesių sakinių, nepamirštamų personažų ir nepaprastų įžvalgų nepakartojama pynė“, – sakė N. Pearsonas.

„Atrodė, kad ji žino viską. Ilgą laiką ja žavėjosi kritikai, bet „Vilko dvaro“ trilogija atvėrė jai didžiulį skaitytojų ratą, kurio ji seniai nusipelnė“, – pridūrė jis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių