Menininkai ant 10 m aukščio pjedestalo tupėjo 7 valandas

Pirmadienį nuo 8 val. ryto praeivių dėmesį sostinės Lukiškių aikštėje patraukė neįprastas vaizdas - ant laikino pjedestalo 10 metrų aukštyje sustingę trys žmonės. Tokį performansą Vilniaus centre sukūrė LTV menų čempionato „Art-o-thlon“ dalyviai.

Pasivadinę komanda „Die Kitsch'en“  menininkai tokiu būdu reaguoja į buvusius kolegas, kurie nepatenkinti projektą paliko. Nuo pjedestalo jie nusleido ir ištirpo minioje apie 15 val.

Pasak menininkų, paskutinių savaičių įvykiai čempionato „virtuvėje“ juos verčia reaguoti į susidariusią situaciją, kurią pavadino „Menininkas yra lygus Dievui“. Įtikėjęs savo ypatingumu menininkas pastatomas arba pats užlipa ant pjedestalo. O iš tiesų pjedestalai skirti ne kam kitam, kaip išskirti objektus (skulptūras) iš masės.

„Ką mes tuo norime pasakyti? Pagrindinė žinia yra ta, kad mes nesame ypatingi ir tokiais nesiruošiame būti. Mes nesiekiame pateikti savęs kaip didžių menininkų ant postamento, mes tiesiog norime, kad žiūrovas įsileistų mus į savo tarpą. Kitaip tariant, siūlome žaisti žaidimą, kuris vadinasi „Mes visi esame žmonės“, - sakė „Art-o-thlon“ projekto dalyviai.

Komanda „Die Kitsch'en“ ir anksčiau įsiminė neeiliniais sumanymais: populiariais dienraščiais apklijavo V.Urbono skulptūrą „Krantinės arka“, Valdovų rūmų salėse demonstravo sovietines kronikas.


Šiame straipsnyje: art-o-thlonmenų čempionatas

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių