L. Mikalauskas: tokių koncertų negalima nelaukti!

  • Teksto dydis:

„Kalbu dabar su Jumis ir kyla noras, kad tie koncertai vyktų jau rytoj“, – šypsosi operos solistas Liudas Mikalauskas. Spalio 10, 11 ir 18 d. operos solistas kartu su Ona Kolobovaite ir maestro Gintaro Rinkevičiaus diriguojamu Lietuvos valstybiniu simfoniniu orkestru koncertuos Marijampolėje, Panevėžyje ir Jonavoje. Įspūdinga programa, aukščiausio lygio profesionalai – L. Mikalauskas neabejoja, kad klausytojų laukia didelė muzikos šventė.

– Liudai, prieš akis – trys koncertai su Lietuvos valstybiniu simfoniniu orkestru. Ar laukiate jų?

– Jūs tik pažiūrėkit į programą, kaip tokių koncertų galima nelaukti? Juolab, kad artėja mano šventinis savaitgalis. Spalio 11 d. švęsiu savo 35-ąjį jubiliejų, jei tokią sukaktį galima pavadinti jubiliejumi (juokiasi). Koncertas su vienu genialiausių Lietuvos simfoninių orkestrų bei batutos virtuozu maestro Gintaru Rinkevičiumi bus man nepakartojama dovana. Jūsų minėtuose miestuose ne kartą yra tekę dainuoti labai įsimintinuose renginiuose, tad jų publiką pažįstu kaip nuostabius, muziką mylinčius žmones. Šie koncertai bus didelė šventė ne tik jiems, bet ir solistams. Be to, Lietuvos valstybinį simfoninį orkestrą ne taip dažnai tenka pamatyti Lietuvos regionuose, tad praleisti šią išskirtinę galimybę būtų tiesiog nuodėmė.

– Pernai dalyvavote Lietuvos valstybinio simfoninio orkestro sezono pradžios koncerte. Kokie Jūsų įspūdžiai, dirbant su šiuo kolektyvu ir maestro G. Rinkevičiumi?

– Maestro G. Rinkevičius visada yra iššūkius provokuojantis dirigentas, jo parenkamos oratorijos, koncertinės programos visada būna labai netikėtos, bet itin malonios. Tai dirigentas ir kolektyvas, su kuriuo įgyvendini slapčiausias savo muzikines svajones. Kiekvienas turime savo mylimas arijas, kurias ne visada net drįstame pasiūlyti dirigentams, o maestro jas visada įspėja ir paskatina atlikti. Šiame koncerte taip pat bus man labai laukiamų kūrinių, kuriuos atlikti bus ne tik iššūkis, bet ir didžiulis malonumas. Su maestro teko ne kartą dainuoti Vilniaus kongresų rūmuose – tai dirigentas, kuriuo visada stebiesi, jo charizma, lyderystė, dvasinis autoritetas yra tokie ryškūs, kad kartu kurti muziką scenoje yra didžiulė garbė.

– Kokią programą šįsyk pristatysite Marijampolės, Panevėžio ir Jonavos klausytojams?

Dažnai koncertuose neišdrįstame pristatyti vien operinės muzikos, ypač regionuose dažnai nueiname lengvesniu keliu ir į programą įterpiame miuziklo žanro, dainų. O šįkart dviejų dalių programoje klausytojai galės mėgautis vien opera. Tačiau tokiomis arijomis, kurios vadinamos „perlais“. „Faustas“, „Sevilijos kirpėjas“, „Džiani Skiki“, „Don Žuanas“, „Meilės eliksyras“ – tai operos, be kurių neįsivaizduojamas nei vieno operos teatro repertuaras. Tad į Marijampolę, Panevėžį ir Jonavą šiomis dienomis atkeliauja tikrų tikriausi operos teatrai. Kalbu dabar su Jumis ir kyla noras, kad tie koncertai vyktų jau rytoj. Juolab, kad koncerto partnerė yra mano labai mylima kolegė Ona Kolobovaitė. Jos užburiantis tembras pakerės ne vieną klausytoją, o aš savo buvimu pasistengsiu nesugadinti jos kuriamo operos grožio.

– Pandemija tikriausiai pakoregavo ir Jūsų planus. Kokiomis nuotaikomis gyvenate šiuo metu?

– Na, gyvenu, manau, kaip ir Jūs – vieną dieną į priekį. Kasdien sulaukiu skambučių, kuriais informuoja, kad dėl vienų ar kitų priežasčių renginiai atšaukiami. Matyt, toks jau dabar metas. Ką tik Lietuvos nacionaliniame operos ir baleto teatre pristatėme naują premjerą, tačiau tai padaryti buvo tikrai sudėtinga. Tačiau, kad ir sumažėjo klausytojų gretos, bet grožio ilgesys niekur neišnyko, žmonės eina į renginius, klausosi, džiaugiasi, ploja, žinoma, laikosi Sveikatos apsaugos ministerijos rekomendacijų. Kai koncertas būna tikrai geras, tai iš žmonių akių matau, kad kaukės nė kiek nesumažina patiriamo malonumo. O kaip bus vėliau, tik Dievas žino. Jei renginiai vėl sustos, tai nebus jau taip blogai, bent jau žolę namie nusipjausiu, nes kiemas pastaruoju metu gan apleistas (juokiasi).


Lietuvos valstybinio simfoninio orkestro koncertai „LVSO pristato: operų arijos ir duetai“ su Liudu Mikalausku ir Ona Kolobovaite vyks spalio 10 d. 18 val. Marijampolės kultūros centre, spalio 11 d. 18 val. Kultūros centre Panevėžio bendruomenių rūmuose, spalio 18 d. 18 val. Jonavos kultūros centre. Dirigentas Gintaras Rinkevičius. Bilietų galite įsigyti Marijampolės, Panevėžio ir Jonavos kultūros centrų, „Tiketos“ ir „Teatrai.lt“ kasose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Sveikinu

Sveikinu portretas
Su gimtadieniu. Linkiu, kad Dievas Jums duotų tiek gerumo, kiek skleidžiate Jūs – ir balsu, ir darbais, ir geranoriškumu.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių